avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoana cu handicap grav
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoana cu handicap grav

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti si mie daca pot angaja o persoana care are certificat de incadrare in grad de handicap.
Gradul handicapului este: GRAV CU ASISTENT PERSONAL
Perioada: PERMANENT

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 27 Aprilie 2022
Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.

Prin urmare, in certificatul de încadrare în grad de handicap, trebuie sa existe mentiunea cu privire la dreptul la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap are dreptul la munca Alinutza88 Alinutza88 Buna ziua,as avea si eu nevoie de sfatul unui specialist. O persoana cu handicap fizic gr 1 grav cu asistent personal are dreptul la munca fara a-si pierde ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa angajez pe cineva insa mi-a fost prezentat ... luminita29 luminita29 Buna ziua, Vreau sa angajez pe cineva insa mi-a fost prezentat un certificat cu handicap pe care scrie asa: se incadreaza in gradul de handicap Grav cod ... (vezi toată discuția)
Drept de munca - grad handicap grav cu asistent personal Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua, Daca cineva doreste sa se angajeze, dar are grad de handicap grav cu asistent personal, care este norma de lucru admisa? Are drept de munca, desi ... (vezi toată discuția)