avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Daca intr un proces de divort cu aminare de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Daca intr un proces de divort cu aminare de pronuntare(a ...

Buna ziua!
Daca intr un proces de divort cu aminare de pronuntare(a 3 oara) in care apartamentul este proprietate personala bun dobindit inainte de casatorie,nu exista un proces de partaj,sotul poate sa intre in casa schimband yala,fara acordul meu ?Intentionez sa plec din tara si nu va locui nimeni acolo.
Teama mea este ca se va instala acolo si poate lua bunuri .
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Luminita1963 , utilizator 20:28, 6 Iulie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate intra pe proprietatea dvs, chiar daca are bunuri personale acolo.

In aceasta situatie cel mai bine este sa l notificati sa vina sa si ia lucrurile, in caz contrar se vor preda unui custode. Lamuriti aspectele acestea cu un executor.
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum adică nu poate să intre? Intră foarte bine, și nu numai el, oricine consideră că apartamentul este liber și i-ar prii să stea acolo. Poate vreți să spuneți că nu poate intra legal, asta da. Dar forumista nu asta întreabă, ea vrea să știe dacă nu se poate trezi cu fostul soț în apartament, în lipsa ei. Iar acest lucru nu poate fi prevenit!
Singurul lucru pe care-l poate face este ca, după consumarea faptului, să-l evacueze, legal, cu o întreagă tevatură, costuri, etc. Dar, în final, poate cere daune și face plângere penală contra fostului soț.
Sunt cazuri în care fosta soție este amenințată chiar cu moartea, iar autoritățile pot doar, în final, să-l pedepsească pe asasin. Asta este lumea în care trăim, ne place sau nu.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu poate intra pe proprietatea dvs, chiar daca are bunuri personale acolo.

In aceasta situatie cel mai bine este sa l notificati sa vina sa si ia lucrurile, in caz contrar se vor preda unui custode. Lamuriti aspectele acestea cu un executor.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati-l pe fostul soț să-și ia bunurile personale din apartament. Daca nu se conformează face un inventar cu martori . Adresați-va unui executor judecătoresc pentru a face procedura necesară. Acestea sunt proceduri legale, în rest sa speculațiile de roman polițist nu fac obiectul acestui forum.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce il evacuati pe fostul sot, inclusiv bunurile personale, va recomand sa incheiati un contract cu o firma de paza/monitorizare care va instaleaza sisteme antiefractie in locatie, astfel ca orice persoana care va intra prin efractie va fi imobilizata si predata politiei (va trebui sa fiti atenta si la termenii si conditiile ref. viitoare interventii).
Buna ziua!intr un final s a pronuntat divortul pe data de 4.07
Desi am contract cu bgs,a venit politia,deoarece fostul sot a intrat in casa proprietate personala din inainte de casatorie,fostul sot nu a putut fii dat afara sau sanctionat deoarece are adresa din ci acolo.
Cum trebuie sa procedez sa nu mi mai intre in casa?eu sunt plecata din tara.
El poarta numele meu si trebuie sa si schimbe ci pe numele anterior.
Daca nu si l schimba...tot timpul imi va intra in casa?
Ajutati ma va rog cu un sfat..pentru ca nu stiu ce sa mai fac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat ... Carmen Violeta Carmen Violeta Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casa dupa divort ContSters422407 ContSters422407 Buna seara! In 2013 mi-am cumparat apartament pe numele meu. In 2014 m-am casatorit, iar sotul si-a facut buletin cu domiciliul pe apartament. Anul asta am ... (vezi toată discuția)
Evacuare sot neproprietar Trifan Bogdan Trifan Bogdan Cum trebuie procedat pentru evacuarea sotului nepropriate in caz de divort? O doamna a introdus cerere de divort si pe langa desfacerea casatoriei doreste ca ... (vezi toată discuția)