avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aspecte practice legate de obligatia de intretinere in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aspecte practice legate de obligatia de intretinere in natura

Speta:
Divort prin acord notarial, un copil rezultat din casatorie, obligatia de intretinere in natura.
Intrebari:
1. Cum se executa practic obligatia de intretinere in natura datorata minorului? Parintele la care ramane minorul ii prezinta bonuri/facturi celuilalt parinte, care achita jumatate? Cum se procedeaza legat de cheltuielile pentru care nu exista facturi (ex. angajarea unei bone)?
2. Ce se intampla in situatia in care parintele nerezident cumpara si el lucruri pentru copil, se compenseaza (partial) cheltuielile?
3. Cum se face proba achitarii obligatiei in natura? Este recomandat sa se faca transfer bancar pentru o mai mare siguranta ca nu vor interveni discutii ulterioare?
4. Ce e intampla in situatia in care parintele la care ramane minorul face in mod intentionat cheltuieli foarte mari cu copilul pentru a-l ruina pe celalalt parinte? Se poate deschide o actiune in instanta pentru transformarea obligatiei in natura in obligatie baneasca (cu respectarea maximului de 1/4 din venituri)?
5. Ce se intampla in situatia in care parintele ramane fara venituri si nu mai poate executa obligatia in natura (ex. ramane fara serviciu sau in incapacitate de munca)?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2022
bogdano_84, utilizator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:55, 4 Mai 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine este sa stabiliti de comun acord un procent din venituri de dat sub forma de bani si sa respectati acest procent indiferent de marimea veniturilor. Asa am procedat, au fost rezultate bune si mi se pare echitabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara. poate sa ii se acorde ... (vezi toată discuția)
Conventie incheiata in procedura divortului cu copii minori la notar vioricamunteanu vioricamunteanu Buna ziua, va rog din suflet sa ma lamuriti cat mai repede. La 1 iulie am divortat la notar si am hotarat urmatoarele: - -autoritatea parinteasca a minorilor ... (vezi toată discuția)