avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Comportament avocat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Comportament avocat

Am rugamintea să mă ajutați sa înțeleg cum funcționează activitatea avocatilor. Va dau un caz, deoarece vreau sa înțeleg de ce un avocat a acționat cum voi arata mai jos.

Am fost pagubitul unui accident auto. Am obținut procesul verbal de la poliția rutiera și am discutat cu un avocat despre situație.
Când am întrebat cât ma costa, mi-a răspuns ca vorbim când se obtine despagubirea.
I-am trimis actele și a deschis un dosar la asigurator. Reprezentantul asiguratorul a venit a făcut pozele. Am solicitat reparația în regie proprie, nu am găsit pe cineva care sa repare dauna (nu era auto) și mi s-a făcut o oferta infima. Am transmit corespondenta avocatului și aici au început blocajele, adică avocatul nu parea a avea nici o tragere de inima în a urmarii problema. Am insistat cu mai multe e-mail-uri și telefoane la intervale de bun simt și am primit tot felul de scuze însă nu am primit nici un răspuns. Am contactat asiguratorul și direct și s-a tot eschivat în da un răspuns acceptabil, motiv pentru care am încercat din nou implicarea avocatului. Intr-un final, fiindcă se apropiau 3 ani de la deschiderea dosarului am întrebat avocatului dacă plata daunei se prescrie după trei ani și răspunsul a fost nu. Dupa trei ani, în care am contactat permanent asiguratorul, mi s-a comunicat ca plata daunei s-a prescris.

Ce nu înțeleg este de ce un avocat într-un caz clar în care poate câștiga un onorariu (fix, de succes, etc) nu este interesat de aceasta.

Pentru mine este dubuios ca:
- de la început nu a dorit sa încheie un contract, exact ca și cei din construcții (ne înțelegem noi)
- a renunțat la finaliza procesul și a câștiga niște bani

Ma întreb care ar fi motivele? Cei care lucrează ca avocați sau care au avut de a face cu astfel de situații poate ma pot lamurii și pe mine. Nu cred ca avocatul era încărcat de cazuri astfel încât sa nu aibă timp fiindcă se ocupa de cazuri mai „grase”.

Apreciez orice răspuns.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2022
Repa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Repa , utilizator 10:00, 6 Mai 2022
Problema cu contractul nu e clara poste nu era av,era intr un barou fantoma etc.Sunt o serie de intermediari ,fosti juristi,fosti militieni resapati care la.umbra umor firme preiau astfel de cazuri. si nu au interes sa se judece intr un proces care dureaza ani ci accepts oferta firmei de asigurari pt a ciupi comisionul.Probabil suma oferita in cazul dvs s fost mica etc etcE vslabil si pt unii av care vaneaza ambulante stau pe la morga etc..
Este avocat in Baroul Bucuresti din 1999, am verificat imediat dupa ce am discutat cu el.

De ce proces care dureaza ani? Chiar daca dureaza ani implicarea este minima. Vinovatia era clara fiind pe RCA, singura problema era evaluarea lucrarii.

Suma oferita de asigurator era de cateva sute de lei, iar o estimarea pe care o aveam era de aproape 6000 lei. Asadar suma de calcul a comisionului era pe undeva pe langa 6000 lei.

In afaceri sunt trei modele:
- putin de la multi
- mult de la putini
si
- o combinatie dintre primele doua.

Nu cred ca toti/multi avocatii pot trai din varianta a doua.

Ce inseamna suma mica pentru un avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune accident rutier Tolia Tolia Buna ziua. Un sfat din partea dv., daca se poate. Suntem parte civila intr-un proces cu o firma RCA, pentru obtinerea de despagubiri in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul a platit doar o parte din suma promisa giulonline giulonline Buna ziua, am avut un accident auto in data de 24 decembrie 2018 in care vinovat a fost celalalt conducator auto care era asigurat Am anuntat incindentul ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie ged ged In urma unui accident auto, intr-o intersectie, unul dintre autoturisme, nu cel vinovat de accident, este proiectat intr-o cladire unde creaza niste dauna ... (vezi toată discuția)