avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract juridic avocat pentru dosar daune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract juridic avocat pentru dosar daune

Buna ziua,
Suntem intr-o situatie neplacuta, am vrea sa reziliem contractul cu un avocat care ne-a reprezentat mai mult de 6 luni intr-un dosar de daune. Suntem mai multe parti si dl avocat a discutat numai cu o parte. Nu suntem multumiti absolut deloc de serviciile dansului, cu toate ca avem contract cu dansul fiecare dintre noi, platindu-se un procent din despagubire. Cum se poate face cat mai simplu despartirea si ce implicatii are? Dansul, trebuie mentionat, nu este de acord.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
Contractul poate fi reziliat notificand avocatul prin mail,scrisoare recomandata etc.Daca aceasta reziliere este făcută pt a nu achita un onorariu de succes stabilit,dvs primind sau urmând sa primiți despăgubirile aferente atunci pot fi făcute n discuții în funcție de clauze etc.
Buna ziua.Nu este strict legat de onorariul.Este strict legat de munca dansului,nu am ajuns in instanta,exista o oferta de despagubire,care e o jignire.Eu unul,imi este frica de o posibila mita,coruptie din partea dansului.Unde se poate face o reclamatie,legat de netransparenta si necomunicarea cu clientul?Sincer,acum imi e frica si de alt avocat,deci nu stiu daca sunt toti asa.
Sunt nefondate astfel de afirmații.Cine sa dea ,,mita "avocatului societatea de asigurări? Av are cu dvs un contract probabil cu onorariu de succes deci interesul acestuia este sa primiți o suma cât mai mare..Asa se întâmplă, societățile de asigurări oferă sume infime ,în instanta durează ani dar se obține mai mult.(în funcție de nr de zile de îngrijiri,martori care spun ce trebuie etc)6 luni nu înseamnă nimic ,în instanta durează cel puțin 2,6-3 ani cu tot cu cai de atac.Depinde de n factori dacă e un dosar penal în cercetări,stadiul acestuia etcetcAtentie sa nu cadeți în mana unor escroci care operează și pe aici și care sub umbrela unor asociatii încearcă sa racoleze victime pt ca sa primeascan un comision deși soluționarea dosarului e făcută tot de avocați.Grav era dacă av accepta oferta minima sau va convinge sa acceptați doar pt a incasa ceva imediat..Dacă chiar considerați ca nu puteți colabora cu av angajat atunci căutați altul prin recomandări,rude prieteni etc..
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Cand am spus ca am suspiciunea de coruptie,probabil ca nu am spus toata povestea.A trecut mai mult de 6 luni pentru o simpla oferta de despagubire,cand el a spus ca dureaza 1 luna.A SPUS ca a avut cazuri similare si sumele sunt de 5 ori mai mici de cat a zis el pentru o simpla amiabila.El a spus clar ca trebuie sa acceptam prima oferta.Deci eu vorbesc strict de ce a spus el si ce s-a intamplat.Asta se cheama manipulare.Nu pot fii de accord cu cineva daca zice una si face alta.Intrebarea este,asa cineva nu poate sa raspunda in fata cuiva,modul in care el presteaza aceste servicii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comportament avocat Repa Repa Am rugamintea să mă ajutați sa înțeleg cum funcționează activitatea avocatilor. Va dau un caz, deoarece vreau sa înțeleg de ce un avocat a acționat ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat Conductor74 Conductor74 Mi s-a cerut pentru apel același onorariu ca pentru procesul inițial, este normal? Eu știam ca pentru recurs se plătește la jumătate celui inițial (vezi toată discuția)
Am rămas fără business și fără bani, și fără echipamente, am fost inselat mihaipencea mihaipencea Buna ziua, am avut un business pe care l-am \"închiriat\" altcuiva. Adică am făcut un contract prin care am închiriat câteva echipamente de pe firma mea ... (vezi toată discuția)