avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit locuinta

am cumparat un apartament in urma cu 10 ani. Nu am platit niciodata impozit. Am primit decizie de impunere acum pe numele vechiului proprietar. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Radu Roman , utilizator 21:20, 15 Ianuarie 2010
Dumneavoastra aveati obligatia ca in termen de 30 de zile de la dobandirea bunului sa declarati la primarie ca sunteti proprietar .

Daca nu ati facut asta atunci , faceti asta acum si o sa platiti o mica amenda pentru asta si dupa aia o sa vina o decizie de impunere pe numele dumneavoastra .
primaria va poate trimite o decizie de impunere aferanta taxelor si impozitelor pe ultimii 5 ani.
Deci nu este cazul sa platesc si sa fac declaratia in paralel ?
Va multumesc !
Primaria va va trimite o decizie de impunere aferanta taxelor si impozitelor pe ultimii 5 ani impreuna cu majorarile aferente .

Nu are rost sa platiti pentru altcineva , deoarece tot o sa va puna sa platiti majorarile de intarziere .
Va multumesc inca odata .
Luni intru in legalitate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit neplatit danutza79 danutza79 stiu o fam care nu are contractul asei legalizat si nu plateste imp de 12 ani la stat neavand declarat ap la fisc ...ce risca daca se face un denunt la fisc? (vezi toată discuția)
Vechime obligatie fiscala de plata sabinna sabinna In 2006 am avut un control-inspectie fiscala. Prin decizie de impunere s-a stabilit o suma de plata reprezentand impozit pe cladiri si accesoriile aferente ... (vezi toată discuția)
Teren nedeclarat, impozite neplatite de mult timp - consecinte iubita_21 iubita_21 buna ziua , am cumparat o suprafata de teren acum 8 ani , avem actele de vanzare cumparare facute , totul este ok , dar a trebuit sa plecam din tara si nu ... (vezi toată discuția)