avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , asii dorii si eu o informatie , pt a pleca ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , asii dorii si eu o informatie , pt a pleca cu copilul ...

Buna ziua , asii dorii si eu o informatie , pt a pleca cu copilul in vacanta in alta tara , desii tatal ei nu este de acord , nu imi da procura ( mentionez ca , custodia este comuna dar copilul este la mine prin hotararea definitiva ) se poate face vreo ordonanta presidentiala pt lucrul acesta ? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:32, 7 Mai 2022
Buna ziua,
Da, se poate face.
Va sfatuiesc sa contactati direct un avocat pentru a face demersurile necesare in timp util, astfel incat sa nu riscati sa pierdeti perioada de sejur contractata pentru a iesi din tara.
Trebyie sa am ceva la mana sa dovedesc ca plec in vacanta cu , copilul ?
Nu e nicio procura.
Ca nu va imputerniceste pe dvs pentru ceva. Este o declarație.
Puteți obține pe cale judecătorească o hotărâre, care sa suplinească acordul tatălui pentru efectuarea călătoriei.
Se poate obține ordonanța dar veți avea nevoie de avocat ca sa aveți un proces bine pus la punct.
Trebuie sa existe și probe.
Acestea se analizează mai întâi de avocat și apoi de judecător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin ordonanță președențiala se poate obține un document ... Pavely Pavely Prin ordonanță președențiala se poate obține un document oficial prin care sa se poată scoate minorii din tara fără sa fie nevoie de acceptul ... (vezi toată discuția)
Iesire minor din tara fara procura bergheauamaria bergheauamaria Buna ziua, As dori sa stiu cum pot scoate copil minor din tara fara procura din partea tatalui. Mentionez ca acesta este disparut de mai bine de 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minori,custodie comuna ContSters423422 ContSters423422 Buna seara! As dori sa stiu cum pot proceda in cazul in care sunt divortata,am doi copii,custodie comuna cu domiciliul la mama si am achizitionat un sejur la ... (vezi toată discuția)