Sambata 16.01.2010 merg sa imi iau baiatul de la domiciliul fostei sotii. In caz ca nu il pot lua, cunoaste cineva un executor judecatoresc in orasul Pitesti?
Cum se procedeaza? Ce documente, etape si proceduri trebuie urmate pentru a apela la un executor judecatoresc? In plus, care este un onorariu mediu in acest caz?
Va rog sa imi triimiteti un raspuns cat mai repede posibil.
hotararea prin care s-a stabilit dreptul de vizita definitiva irevocabila si investita cu formula executorie, cartea de identitate a dvs, cerere la executorul judecatoresc pt a pune in executare hotararea.
dar daca mergeti pe 16.01.2010 sa luati copilul asta nu inseamna ca puteti merge si cu executorul. poate peste vreo 2 saptamani cel mai devreme, deoarece acesta trebuie sa mai faca si el niste demersuri in acest sens.
Onorariu in jur de 500 lei pe toata durata executarii avand in vedere ca aveti un drept perpeuu.
in cazul in care se opune sa va dea voie sa vizitati copilul sau sa il luati la domiciliul dvs, depinde de ceea ce scrie in hotarare, faceti plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti de incredintare a minorului - art.307 alin 2 Cod penal.
Si sa va mai spun ceva! Daca mergeti cu executorul si copilul spune ca nu doreste sa mearga cu dvs sau sa va primeasca , executorul nu poate face nimic decat sa constate acest lucru in procesul verbal de executare dupa ce vorbeste cu minorul.
Daca faceti plangere impotriva fostei sotii pentru nerespectarea hotararii judecatoresti privind incredintarea minorului procesele verbale de la executorul judecatoresc vor constitui probe in favoarea dvs.
Mult succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Program vizita
rockeru777
in urma divortului care s-a pronuntat acum un an , hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu, s-a stabilit de catre instanta un program ... (vezi toată discuția)
Vizita minora
UTILIZ
Buna,
Sunt divortat, in urma casatoriei avem o fetita de 3 ani care a fost incredintata spre crestere mamei. In urma divortului am obtinut dreptul la vizita ... (vezi toată discuția)