avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dacă în Statutul Asociației s-a stabilit calculul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dacă în Statutul Asociației s-a stabilit calculul majorării ...

Dacă în Statutul Asociației s-a stabilit calculul majorării fondului de rulment astfel:
- în funcție de numărul de persoane înregistrate în cartea de imobil şi
- de cota-parte de proprietate indiviză din proprietatea comună
iar in ad. Gen. se propune 500 lei de ap. poate Comitetul Executiv să hotărască calculul conform normelor?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:51, 11 Mai 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi s-a raspuns deja, vi s-a dat si temeiul legal (legea 196.2018 art. 72), nu mai e nevoie sa deschidetiun alt topic cu acelasi subiect. 500 RON pe o luna de iarna (daca e inclusa si caldura) nu e gresit. Pretul gigacaloriei s-a dublat.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2022
latka, utilizator
blocul are 125 ap cu 1, 2, 3, 4 camere nu e legal sa dea toti 500 lei se tine seama de modul de calcul al cotei la întreținere pentru factura cea mai mare
Ok, atunci spuneti-ne cit era fondul de rulment inainte. De exemplu, pe mine, la 2 camere si 2 persoane intretinerea m-a costat in cea mai friguroasa luna de iarna cam 450 RON . La pretul vechi al gazului.

De ce nu intrebati presedintele de asociatie cum s-a stabilit aceasta suma, poate ca 500 RON reprezinta un fond de rulment mediu, impartind factura pe cea mai friguroasa luna, la numarul de apartamente in proprietate, fie ele cu una sau 4 camere. Nu uitati ca fondul de rulment ramine in continuare al dvs. nu sunt ca banii dati pe reparatii.

Vi s-a explicat pe celalat topic faptul ca nu exista o directa proportionalitate intre suma data de un proprietar pe luna si suprafata apartamentului. Sunt garsoniere cu 3 persoane si apartamente cu 4 camere in care mai locuieste o singura persoana. Unul prefera 25 de grade in locuinta, altul 19. Unul consum citiva mc de apa, altul e ca rața.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment Claudia74 Claudia74 De 2 ani mi-am pus centrala termica in apartament si intretinerea mea nu a depasit niciodata suma de 150 ron in cea mai friguroasa luna. Cu toate acestea, suma ... (vezi toată discuția)
Centrala termica si fondul de rulment corinalu corinalu Buna ziua, Sunt proprietar intr-un ap cu 4 camere din ian 2011. Apartamentul pe care il detin are centrala termica din iunie 2011. Am doua nelamuriri: 1 ... (vezi toată discuția)
Fond reparatii, rulment chios21 chios21 Buna ziua , am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta Fondul reparatii si rulment - in urma unei AG se poate repartiza o suma fixa / apartament ( ex: 100 ... (vezi toată discuția)