avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Suspendare PFA pe 3 ani, mai trebuiesc acte depuse ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Suspendare PFA pe 3 ani, mai trebuiesc acte depuse anual?

Buna.
Sunt instructor auto si am avut deschis un PFA fiind la norma fixa.
In Decembrie 2009, mi-am suspendat activitatea pe o perioada de 3 ani.Am fost la Registrul Comertului, mi-am facut acolo actele, mi-au eliberat documentul de incetare, apoi cu acesta am venit la finante pentru a ma scoate si aici din evidenta, pentru a nu mai plati impozit si in anul 2010.
Am depus o cerere sa mi se recalculeze si impozitul cat a mai ramas din anul 2009, am atasat copie dupa ce mi sa dat de la R.C, buletin....si mi-au spus ca e totul in regula, doarca trebuie sa vin in fiecare an in ianuarie si sa depun iarasi aceleasi acte, ca sa nu mi se mai puna impozit.
Desi mi se pare absurd, odata ce am depus suspendarea, am revenit acum in ianuarie la inceput ca sa nu ma trezesc ca sunt trecut din nou la impozit si eu nu profesez.
Alt domn la ghiseu, imi spune ca nu trebuie sa mai depun nici un act pentru ca sunt deja inregistrat ca fiind suspendat pe respectiva perioada.Il pun sa dea telefoane prin finante la cine stie ca sa-mi dea un raspuns sigur, pentru ca-l vedeam ca ezita.
Dupa cateva consultatii cu colegii mi-a spus ca nu trebuie sa depun nici un act, numai in cazul in care doresc sa-mi reiau activitatea.

Intrebarea mea este: trebuie sau nu sa mai depun incaodata cererea de suspendare sau nu, sa nu ma trezesc ca trebuie sa platesc impozit.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: criss_ty , utilizator 17:09, 17 Ianuarie 2010
Nu mai trebuie sa depuneti nimic pe perioada suspendarii.
Multumesc pentru raspuns.
O sa mai astept si alte opinii oricum.
O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392b pentru pfa radiat rainmanx rainmanx Buna ziua, Am fost PFA cu norma de venit neinregistrat in scopuri de TVA pana la sfarsitul anului 2015, cand l-am radiat (data radierii este 27 sau 28 ... (vezi toată discuția)
Contestatie plata impozite 2010 ciacob ciacob Buna ziua, Am primit recent prin posta scrisoarea care imi esaloneaza plata impozitelor pe anul 2010. Veniturile impozate provin din activitatea mea ca ... (vezi toată discuția)
Declaratii srl nou 2011 ionela11 ionela11 Buna ziua. Am infiintat un srl nou in iunie 2011 neplatitor de tva. In luna septembrie am angajat o persoana. Intrebarea este ce declaratii trebuie sa depun la ... (vezi toată discuția)