Buna ziua,
Am primit recent prin posta scrisoarea care imi esaloneaza plata impozitelor pe anul 2010. Veniturile impozate provin din activitatea mea ca persoana fizica autorizata (impozit la norma).
Toate bune si frumoase pana aici (sau macar nimic neobisnuit) :) Problema este ca in luna ianuarie eu am suspendat activitatea PFA-ului pentru urmatorii 3 ani. Am intrebat la ghiseu la Registrul Comertului si mi s-a spus ca transmit ei prin e-mail decizia de suspendare la ANAF...
Ceea ce se pare ca nu s-a intamplat. Acum ce imi ramane de facut? Pot depune contestatie la ANAF? Daca da, cum procedez?
In declaratia 220 privind venitul estimat pe anul acesta, care se depune pana la 25 Mai, estimati ca NU veti avea venituri. Trebuie sa atasati si un memoriu justificativ in care veti trece ca activitatea a fost suspendata la RC. Vor reface ei decizia de impunere.
Eu cred ca nu ati depus declaratie privind veniturile estimate pentru anul 2010 si in consecinta au calculat ei din oficiu prin similitudine cu declaratia anului 2009. Va recomand sa mergeti acolo pentru a nu avea surprize. Succes!
Multumesc frumos, voi merge la ANAF cat mai curand posibil. Am sa intreb si acolo, desi persoanele cu care voi vorbi nu vor fi nici pe jumatate la fel de amabile cum ati fost dvs..
Decizie impunere
nikuteau
Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri:
-la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si ... (vezi toată discuția)