avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nelamurire art 103 alin 1 lit C Cod rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nelamurire art 103 alin 1 lit C Cod rutier

Buna ziua.Am o nelamurire legata de reducerea perioadei de suspendare a unui permis. S-a intocmit dosar penal conform art 334 alin 1 pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat finalizat cu clasare. La serviciul inmatriculari conform art 103 alin 1 lit C s-a supendat permisul pe o perioada de 180 zile conform noului cod rutier cu toate ca in "infractiunea "(clasata) a fost savarsita cand era in vigoare vechiul cod rutier care prevedea la 103 alin 1 lit c 90 zile suspendare si posibilitate reducere la 30 zile
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2022
ALlin333, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 11 Mai 2022
Nu-i nici o nelamurire, politia actioneaza dupa principiul "pentru ca putem". Solutia este doar sa-i dati in judecata pentru nerespectarea principiului neretroactivitatii legii inscris in constitutie la art. 15 alin 2. Angajati-va un avocat.
www.avocatnet.ro/articol_441...
Este prea des intalnit fenomenul acesta "pentru ca putem " in Politie. Pe perioada cat dureaza lamurirea acestui aspect ,o sa beneficiez de permis? Deorece avand in vedere sistemul foarte greoi din Romania cele 6 luni suspendare permis posibil sa treaca mai repede decat lamurirea aspectului.
Multmesc pentru raspuns.
ALlin333, utilizator
Nu stiu daca veti beneficia de permis, politia e cam stat in stat, iar justitia se misca ceva mai greu. Dar, nu exista alta solutie, pe asta se bazeaza si politistii, ca sunt putini cei care isi cauta dreptatea in instanta, majoritatea renunta.

Procesul nu inseamna sa lamuriti, puteti sa cereti atit plata cheltuielilor de judecata, cit si despagubiri, pentru greseala acestor functionari publici.
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! iin decembrie 2021 am avut un accident cu victima ... tudorascu f tudorascu f Buna seara! IIn decembrie 2021 am avut un accident cu victima pe trecerea de pietoni,s-a facut dosar penal. Pe data de 28.02.2022 am primit ordonata cu NUP si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu următoarea speţă : la ... Ionel7476 Ionel7476 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti cu următoarea speţă : La data de 19.12.2021 am fost implicat într-un accident de circulaţie (tamponare), fiind ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut un incident rutier in data de 10.02. soluționarea ... Azamo Azamo Buna Ziua, am avut un incident rutier in data de 10.02. Soluționarea a fost pe data de 1 mai când a fost deja instaurat noul cod rutier. Urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)