avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am un băiat de 23 de ani și încă este la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am un băiat de 23 de ani și încă este la facultate. Nu a ...

Am un băiat de 23 de ani și încă este la facultate. Nu a mai primit pensia alimentara de la tatăl lui de 10 luni. Care este procedura de al obliga pe tata sa I dea banii cuveniți Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 16:54, 11 Mai 2022
Bună ziua! Răspunsul depinde de existența sau nu a unei hotărâri judecătorești. Astfel, dacă după majorat copilul a introdus o actiune prin care s-a stabilit plata în continuare a pensiei alimentare, atunci trebuie să o pună în executare. Dacă nu există o astfel de hotărâre, copilul trebuie să introducă pe rolul instanței o cerere de chemare în judecată prin care să solicite plata în continuare a pensiei de întreținere ca urmare a faptului că acesta este în continuarea studiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copil plecat in strainatate Adi99 Adi99 Cand am plecat definitiv in strainatate, copiii erau minori si tatalui lor i se retinea lunar pensia alimentara convenita. Cand fiica cea mare a implinit 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiv evrika38 evrika38 Am un fiu de 21 de ani.Pana la 18 ani tatal lui a platit o pensie de intretinere insa la un moment dat acesta a introdus actiune pentru diminuarea cuantumului ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)