avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine poate sa imi explica 2) ? Nu este o contradictie ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine poate sa imi explica 2) ? Nu este o contradictie ca se poate ...

Cine poate sa imi explica 2) ? Nu este o contradictie ca se poate si sesizare din oficiu?

1) Organul de urmărire penală este sesizat prin plângere sau denunţ, prin actele încheiate de alte organe de constatare prevăzute de lege ori se sesizează din oficiu.

(2) Când, potrivit legii, punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, la sesizarea formulată de persoana prevăzută de lege, la cererea de urmărire penală a autorităţii competente ori cu autorizarea organului prevăzut de lege, urmărirea penală nu poate începe în lipsa acestora. Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare în lipsa acestora.
Cel mai recent răspuns: Alexa_654 , utilizator 11:32, 12 Mai 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc si care este diferenta de pune in miscare si inceperea urmaririi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare direct la instanta aleutin10 aleutin10 buna seara..mă poate ajuta cineva...pot deschide un proces penal adresându-mă direct judecătoriei și nu parchetului. MULȚUMESC (vezi toată discuția)
Revocarea amanarii pedepsei Amni Amni Buna ziua. Cand se considera o infractiune descoperita? Fac trimitere la art.88 al.3 ncp.Daca infractiunea a fost savarsita inainte cu o luna de a se termina ... (vezi toată discuția)
Victima nu depune plangere cocorul alb cocorul alb in cazul in care invinuitul este acuzat de sechestrare de persoane si victima nu depune plangere ci doar da o declaratie in care explica cele intamplate ... (vezi toată discuția)