avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este posibila iesirea din indiviziune ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este posibila iesirea din indiviziune ?

Fratele meu are urmatoarea situatie: sotia lui, impreuna cu fratele ei si mama lor au primit 2 Titluri de proprietate pentru 5 ha provenite de la bunicul lor. 1,75 ha a fost gasit la fostul C.A.P., iar 3,25 ha la fostul I.A.S. Cererea de reconstutuire a dreptului a fost facuta si semnata de cei trei. Titlul de proprietate pentru 1,75 ha are inscris numele celor trei.. Nu se stie de ce Titlul pentru 3,25 ha este doar pe numele fratelui sotiei lui(cumnatul). Problema a fost rezolvata in judecatorie, in sensul ca al 2-lea titlu trebuie modificat,pentru a fi pe numele celor trei. De aproape un an de zile cumnatul nu vrea sa dea titlul pentru a fi modificat.
As vrea sa stiu daca in conditiile in care avem un titlu corect intocmit si pt. celalat hot. judec. ramasa definitiva - se poate cere iesirea din indiviziune.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:18, 16 Ianuarie 2010
Se poate, depuneti actiunea, faceti rost de acte de la primarie din care sa rezulte clar unde este situat pamintul si al cui este, extras din registrul agricol, actele de identitate.
Instanta il va obliga sa depuna si cel de-al doilea titlu de proprietate, dvs. aratand solutia din dosarul judecat inainte, respectiv, aceea de rectificare a titlului, in sensul trecerii tuturor proprietarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere drept ioananecula ioananecula Mama mea are 1 ha de pămînt într-un titlu de proprietate la fratele ei şi vrea să îl revendice în drept, pentru că în fapt îl foloseşte din anul ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume ... VLX64A VLX64A Rectificare titlul de proprietate, în cazul unei erori de nume trecute în TP? Bună seara! Unde mă pot adresa pentru o rectificare a Titlului de ... (vezi toată discuția)