avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua dețin în coproprietate 50/50 cu unchiul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua dețin în coproprietate 50/50 cu unchiul meu un imobil ...

Bună ziua dețin în coproprietate 50/50 cu unchiul meu un imobil duplex cu teren aferent acestui imobil. După 10 ani de la construcția casei nu am făcut dezmembrarea terenului sau al casei . Când am fost la primarie sa plătesc impozitul am aflat ca el a vândut partea lui și acum sunt coproprietar cu alta persoana. Este posibil acest lucru fără acordul meu și fără dezmembrarea terenului și al imobilului? Și a doua întrebare dacă noul coproprietar are datorii se poate pune sechestru și pe partea mea de casa ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:37, 16 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este posibil.
Fiecare este proprietar exclusiv pe jumătatea sa.
Se poate vinde cota indiviza fără dezmembrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as dori sa mentionati legislatia privitoare la trotuarul ... minelacraciun minelacraciun Buna ziua, As dori sa mentionati legislatia privitoare la trotuarul de garda din jurul unui imobil locuit de mai multi proprietari avand terenul din jurul ... (vezi toată discuția)
Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)