Anul acesta ne-am trezit ca ni s-au luat fara drept de apel 2 gropi de la cimitir. Cand s-a facut trecerea la registrul nou (2012) ne-au trecut, fara a ne aduce la cunostinta si fara a se semna un contract, cu 3 gropi in loc de 5 (noi avem chitanta de achizitionare a lor). Nu am fost niciodata contactati, nu ni s-a adus niciodata la cunostinta ca se vor lua acele gropi.
Anul acesta am aflat (din greseala) ca nu mai suntem proprietarii lor si ca daca le dorim inapoi trebuie sa platim 2400 lei. Este normal asa ceva? Noi avem toate contributiile la zi inclusiv cea pe 2022 (platita inainte de a afla de magariile lor). Pe chitanta desi parohia mentioneaza ca se trece, nu este trecut numarul de gropi (doar pe cea de achizitie sunt trecute).
Cum am putea proceda? La cine sa ne adresam pentru a nu ne trezi cu mortii scosi din groapa? Multumesc. (M-ar ajuta daca ar fi si niste legi in aceasta privinta).
Asta e si problema noastra ca ne-au scos fara sa stim. Nu ne-am dat seama ca aici mereu se schimbau. Ba cresteau, ba scadeau. Nici nu ne-a trecut prin minte ca un om al Bisericii ne-ar putea fura. La noi niciodata nu se afiseaza, nu poti verifica nicaieri.
O sa incercam si la Mitropolie desi si noi mergem tot pe ideea ca se vor acoperi unul pe altul. Ma gandeam ca poate exista vreo solutie legala de aceea am zis sa incerc si aici. Multumesc frumos de ajutor.