avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... buna ziua. am o angajata careia i se desface cim cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

buna ziua. am o angajata careia i se desface cim cu data de 17.06.2022, ...

buna ziua. am o angajata careia i se desface cim cu data de 17.06.2022, cf art 65,alin 1. va rog sa-mi spuneti cum se completeaza adeverinta tip pt. somaj cu stagiile de coltizare pe 12 luni, daca ultima luna de activitate adica iunie 2022 nu este completa. Concret de la ce data la ce data se completeaza in adeverinta stagiile de cotizare. multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 16 Mai 2022
Se completează descrescător pentru maximum 12 luni în care s-a realizat stagiul de cotizare și pentru care angajatorul are obligația de a vira în contul bugetului de stat sumele reprezentând contribuția asigurătorie pentru muncă prevăzute de lege, începând cu luna încetării raporturilor de muncă sau de serviciu ori a raporturilor juridice în temeiul cărora persoana este asigurată obligatoriu în sistemul asigurărilor pentru șomaj conform art. 19 din Legea nr. 76/2002, cu modificările și completările ulterioare. În situația în care încetarea se realizează cu data de 1 a lunii, se completează descrescător pentru maximum 12 luni începând cu luna anterioară lunii încetării.
......
- Coloana 4 - BCIS - baza lunară de calcul al indemnizației de șomaj. Se completează cu veniturile care constituie baza de calcul al indemnizației de șomaj în conformitate cu art. 191 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare. Pentru perioadele anterioare datei de 1.01.2018 se completează cu baza lunară de calcul asupra căreia se aplică contribuția individuală la bugetul asigurărilor pentru șomaj în cota prevăzută de lege, determinată în conformitate cu dispozițiile titlului V "Contribuții sociale obligatorii" cap. IV din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, în vigoare până la data de 1 ianuarie 2018.
[ link extern ]
Multumesc pt raspuns. Legat de aceeasi salariata ultima zi de lucru va fi in data de 17.06.2022. intrebarea este: incetarea CIM in decizie si revisal se face cu data de 18.06. sau cu 20.06. ??
Multumesc
17.06.2022 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar somaj - contributia la bugetul asigurarilor de somaj rabina rabina Bună seara, adeverinţa care atestă plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj trebuie să specifice în detaliu şi perioada în care am ... (vezi toată discuția)
Anexa 9 pentru dosar somaj??? Badea Mihaela Badea Mihaela Buna ziua, Astazi am fost la ITM si mi-am ricicat Carnetul de Munca. Luni voi merge sa depun actele pentru somaj, insa o persoana cu care am vb. la ITM mi-a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj popanaid popanaid Buna ziua, ma ajutati cu un model pentru adeverinta somaj de la angajator ? Multumesc (vezi toată discuția)