avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vizionare locuinta cu insotitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vizionare locuinta cu insotitor

Buna ziua,
Am fost prezenta alaturi de o prietena la vizionarea unei locuinte. Prietena a semnat un contract de vizionare. Eu nu am semnat nimic si nici nu am fost intrebat cum ma numesc si ce grad de pietenenie, rudenie am cu ea. Una dintre clauzele din contract este ca prietena se obliga sa plateasca comision in cazul cumpararii inclusiv de catre persoana insotitoare.
Mie imi place locuinta, care este de vanzare si separat, de catre proprietar.
Daca eu achizitionez locuinta, din punct de vedere legal, eu sau prietena mea datoram comision agentului?
Din punct de vedere moral, as plati eu timpul agentului, insa aceasta e o alta discutie.
Va multumesc anticipat si primesc cu drag inclusiv discutiile moraliste.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2022
Nelly M, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 03:09, 16 Mai 2022
Pe agent nu îl interesează cine plătește, însoțitorul sau clientul.Clauza e clară, cineva trebuie să plătescă comisionul dacă cumpărați apartamentul la care ați fost.
Multumesc pentru raspuns. Pun intrebarea si altfel. Cum se demonstreaza prezenta mea la acea vizionare? Eu nu am semnat nimic.

mitabiciclista a scris:

Pe agent nu îl interesează cine plătește, însoțitorul sau clientul.Clauza e clară, cineva trebuie să plătescă comisionul dacă cumpărați apartamentul la care ați fost.

De obicei se face o anexa cu persoanele prezente la vizionare unde se trec și însoțitorii.Daca a semnat doar clientul el plătește comisionul dacă cumpărați dumneavoastră,însoțitorul care nu ați semnat.Daca are aceasta clauza.Dar nu cunosc contractul în acest caz !Apare numele dumneavoastră ca insotitor?
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2022
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara Marcelica Marcelica Buna ziua! Am si o problema si am nevoie de un sfat. Sunt interesata de cumpararea unui apartament. Am fost la o vizionare impreuna cu o alta prietena prin ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara - contract de prestari servicii LaurentiuPopescu LaurentiuPopescu Buna ziua, Am cautat o locuinta in vederea cumpararii, dar in acesta lant a aparut un agent imobiliar care mi-a \"prezentat\" o locuinta, desigur inaintea ... (vezi toată discuția)
Plata comision agentie imobiliara mariana1987 mariana1987 am semnat un contract de vizionare a unui apartament cu o agentie imobiliara pe care ulterior l-a cumparat prietenul meu . Este obligat sa plateasca comision ... (vezi toată discuția)