am avut somajul suspendat k am fost plecata in strainatate , dar in timpul suspendarii am fost admisa la facult si fiind intoarsa din strainatate m-am angajat. cei de la firma mi-au dat instiintare pentru somaj dar cei de acolo au spus k nu-mi pot da repartie si sa ma duc peste 2 sapt la arhiva k acolo o sa-mi dea o adeverinta. intrebarea mea pot merge la lucru fara repartitie. mentionez k contractul l-am incheiat. va rog sa-mi rasp cat mai repede posibil. va multumesc!
Daca ai depasit perioada de suspendare de 3 luni somajul a incetat. Nu inteleg de ce la arhiva, cand repartitia se da in baza comunicarii locului vacant de catre angajator. Daca locul de munca l-ai gasit singur fara ajutorul agentiei ar trebui ca ei sa-ti multumeasca ca se mai inregistreaza cu un caz rezolvat fara sa depuna eforturi.
Munca efectuata in baza unui CIM este legala deci, spor la treaba.
va multumesc ptr rasp! trebuie sa va spun k suspendareaa a durat doar o luna deoarece am revenit acasa si imediat mi-am gasit de lucru. in ziua in care mi-au dat instiintarea ptr somaj am fost si mi-au spus sa completez un formular de repunere in somaj ceea ce am si facut. dar inainte de suspendare am fost admisa la facult si si nu am stitu k trebuie sa ma duc sa declar. kd am fost cu instiintarea i-am explicat la d-n de la somaj si mi-a spus k nu-mi poate da nici o repartitie k trebuie sa se rezolve problema suspendarii si ca sa ma duc la arhiva peste 2 sapt ca acolo o sa-mi dea o adeverinta in care sa spuna cate zile am stat in somaj. mentionez k am inceheiat contract de munca determinat pe 2 luni. in situatia asta trebuie sa mai duc vreun act la lucru de la somaj? va rog frumos sa-mi rasp! ce trebuie sa-i spun d-nei de la birou?! va multumesc mult !
Agentia de somaj iti da repartitie cand iti gaseste ea de lucru.
Daca ti-ai gasit singura nu trebuie sa duci nici o repartitie. Cu contractul de munca mergi la somaj si vei primi 30% din indemnizatia de somaj pe toata perioada pe care ai fi primit indemnizatie.
Daca peste 2 luni cand iti expira contractul de munca, angajatorul nu il va prelungi, vei avea din nou dreptul la indemnizatie de somaj.
Legea 76/2002
"Art. 72. - (1) Persoanele prevazute la art. 17 alin. (1) si alin. (2) lit. c) carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatia de somaj potrivit legii si care se angajeaza pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale in vigoare, si, ca urmare a angajarii, le inceteaza plata indemnizatiei de somaj beneficiaza, din momentul angajarii pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatia de somaj, de o suma lunara, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, reprezentand 30% din cuantumul indemnizatiei de somaj, stabilita si, dupa caz, reactualizata conform legii."
Somaj
ContSters116232
Buna ziua, acum o saptamana am depus actele de somaj si intre timp am gasit sa ma angajez.Trebuie sa ma duc sa intrerup somajul sau se intrerupe automat cand ... (vezi toată discuția)