avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii se poate sa iti retina 50% din salar pt un concediu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

se poate sa iti retina 50% din salar pt un concediu medical

daca am avut concediu medical pe luna decembrie mi sa spus de la lucru ca imi trage bonusul pe care lam primit au tot dreptul sa faca legal acel lucru sau nu.
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 10:56, 16 Ianuarie 2010
Buna ziua,
depinde specificul bonusului dar, cel mai probabil au dreptul sa nu vi-l dea. (daca este un bonus de prezenta sau de eficienta).
Trebuie sa aveti un act intern care sa specifice natura acestu bonus si situatiile cand se plateste sau nu.
In mare parte a cazurilor, aceste bonusuri nu sunt venituri cu caracter permanent si nici nu apar inscrise in contractul individual de munca, respectiv cartea de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul concediu de odihna lilid lilid Buna ziua, Doresc sa stiu daca suma bonusurilor lunare ale agentilor de vanzari, intra la baza de calcul a concediului de odihna. Nu reusesc sa ma ... (vezi toată discuția)
Care regimul pentru sporuri , bonusuri, altele decat cele cu caracter permanent? cris2279 cris2279 Buna ziua, Am inteles ca sporurile cu caracter permanent se trec in Revisal: dar pentru cele care nu sunt permanente , de exemplu bonusuri (in functie de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul diablo diablo Eu si colegii mei suntem in situatia urmatoare. Ni s-a spus de catre angajator ca din 7 oameni or sa ramana numai 2. Desi nu au facut concedieri , probabil ... (vezi toată discuția)