Se poate solicita extinderea cercetării penale? Copilul meu a fost traumatizat și Poliția nu a luat nicio măsură.
Buna seara.
Pe scurt: sunt tată, copilul este la domiciliul mamei, iar eu aflându-mă în vizită la minor, pentru a-mi petrece timpul alături de el, ne plimbam prin parcarea blocului și deodată unchiul copilului începe o dispută verbală, căreia nu i-am dat curs, mă amenință și sare către mine și copil cu intenția de a mă lovi. L-a oprit bunicul matern, însă în timp ce îl ținea, unchiul agresor mă scuipă atât pe mine, cât și pe copil. Acest lucru se întâmpla în luna august 2020. Am depus plângere penală, s-a deschis un dosar penal cu încadrarea "Amenințare". Doar atât, cu toate că m-a scuipat în plină pandemie și nu purta mască la acea vreme. Anul acesta, în februarie 2022, am fost la Poliție să renunț la plângere, deoarece unchiul agresor are o fetiță și mi-a fost milă să îi trimit tatăl prin pușcărie.
Presupun că s-a clasat dosarul, dar nu am primit comunicare, nimic..
Care este problema mea:
Copilul meu era acolo când aproape eram atacați de acest unchi. Copilul, când l-a văzut pe unchi că se năpustește spre noi, m-a ținut mai tare de mână și cumva s-a dat în spatele meu, tremura și avea ochișorii înlăcrimați. Copilul meu este un minor cu dizabilități, este diagnosticat cu autism. Practic a fost traumatizat de acest incident, iar Poliția nu a anunțat Protecția Copilului, nu au făcut nimic pentru copil.
Pot să solicit extinderea cercetării? Ce articol sau articole pot să invoc?
Vă mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
07:05, 16 Mai 2022