avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara,am și eu o întrebare unchiul meu fratele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara,am și eu o întrebare unchiul meu fratele mamei ...

Bună seara,am și eu o întrebare unchiul meu fratele mamei (fiind frați doar după mamă) a decedat el neavând copii,iar la o lună după deces soția lui a făcut un testament la o vecina fara nici o clauză, menționez că după decesul lui nu sa făcut taxa de succesiune .Intrebarea mea este daca mama mea că fiind sora doar după mamă are dreptul la moștenire din partea lui! Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:22, 19 Mai 2022
Da, are dreptul la jumătate.
Dacă unchiul a lăsat un testament soției sau altcuiva, mama dvs nu va moșteni nimic.
Mama dvoastra sa se adreseze unui birou notarial si sa solicite dezbaterea succesiunii dupa fratele decedat. Notarul ii va spune si daca decedatul a intocmit vreun testament. Exista niste registre nationale, unice, parca sapte. Registrul Naţional Notarial de Evidenţă a Liberalităţilor (R.N.N.E.L.), ţine evidenţa liberalităţilor şi anume: testamente şi codicile, declaraţii de revocare a acestora, retractări ale revocării testamentelor si codicilelor, dispoziţii testamentare instituite cu privire la sumele de bani, valorile sau titlurile de valoare depuse la instituţiile de credit şi revocările acestora, contractele de donaţie, acceptarea ofertelor de donaţie, revocarea donaţiilor şi declaraţiile de înlăturare a efectelor nedemnităţii. Aici ar trebui sa apara eventualul testament, ATENTIE! daca a fost intocmit dupa 2007. Oricum, v-o lamureste pe mama notarul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie testament unchi numeunic numeunic Cum se obtine o copie de pe testamentul unchiului? (vezi toată discuția)
Mostenire Lory13 Lory13 Buna ziua. Fiti amabil .....matusa mamei mele a murit de curand. Ea are 2 fii vitregi (copii sotului decedat cu mult inaintea ei). Conform cettificatului de ... (vezi toată discuția)
Anularea unei succesiuni in termen sau cum vad existenta unui testament (dacă există) silvia159 silvia159 Am fost 4 frati. Acum suntem trei surori si o cumnată. Fratele a decedat. N-a avut coii. Două apartamente: cumnata fara copii intr-un apartament si ... (vezi toată discuția)