avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua ,
Am o intrebare care m-a pus pe ganduri , vreau sa stiu daca primele salariale intra in cuantumul indemnizatiei de crestere copil! Firma la care lucrez mi-a diminuat salariul fara nici un document si mi-au promis ca vor reface problema prin prime salariale cat mai sunt la ei si ca nu mai poate modifica nimic pana pe data de 01 a lunii urmatoare!
Mentionez faptul ca saptamana aceasta voi fi spital sa ma internez pentru nastere si daca aveau cadru legal sa modifice revisalul in vreun fel dat fiind faptul ca modificarea a survenit acum o luna!
Am aceasta intrebare intrucat firma la care lucrez mi-a modificat revisalul fara sa iau la cunostiinta de vreun act aditional / document cu privire la diminuarea salariului meu! Tot odata intreb in ce sfera intra acest demers facut de catre firma angajatoare ( penal, civil) .

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
Valy956, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valy956 , utilizator 12:30, 17 Mai 2022
In calcul va intra salariile nete din cele 12 luni eligibile pentru CCC, incepand cu luna nasterii copilui inapoi.

Cornel Vasile a scris:

In calcul va intra salariile nete din cele 12 luni eligibile pentru CCC, incepand cu luna nasterii copilui inapoi.

Este legala diminuarea salariului fara act aditional si daca putea sa modifice raportul de munca din prisma faptului ca urmeaza sa intru in prenatal?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2022
Valy956, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare unilaterala salariu noema noema Din luna iulie firma la care sunt angajat mi-a redus salariul din CIM la jumatate si m-au anuntat verbal despre aceasta. Lucrez in continuare la ei; pot sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog un sfat in urmatoarea situatie: din 17 oct ... Elsa60 Elsa60 Buna ziua, Va rog un sfat in urmatoarea situatie: Din 17 oct 2019 sunt pensionara pentru limita de varsta , cu grupa de munca. Angajatorul meu imi mentine ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara- revisal martapopescu martapopescu Buna ziua, In cazul aplicarii unei sanctiuni de reducere a salariului de baza cu 5% pe luna iulie, aceasta sanctiune trebuie operata in REVISAL? Este ... (vezi toată discuția)