avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... stabilire vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

stabilire vechime in specialitatea studiilor

In cazul in care o persoana cu studii juridice, este angajata in functia de consilier al primarului, sau in cadrul aparatului permanent al consiliului local, ( conf. O.G. 35/2002), perioada lucrata se constituie vechime in specialitatea studiilor? :)
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 11:26, 19 Ianuarie 2010
1. Ca si consilier personal al primarului, nu desfasoara neaparat o activitate juridica (pentru acest post nu exista stabilite de lege conditii de studii, numirea o face direct primarul la libera lui alegere, fara nici macar a se organiza concurs - ca urmare nu cred ca activitatea desfasurata in acest post constituie vechime in specialitate) - cunosc consilieri personali cu 4 clase, asa ca...:)
2. aparatul permanent de lucru al consiliului local, cel putin la comune, este format dintr-o persoana, de preferinta cu pregatire juridica - (de obicei in acest aparat permanent se angajeaza consilieri juridici) - pe cale de consecinta, consider ca activitatea astfel desfasurata constituie vechime in specialitate.
Parerea mea:)
Hmm, da....asa cred si io, numa ca ANFP crede altfel....:)
Nu mai are nimeni pareri, nici pro, nici contra? :">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea in studiile absolvite alinaeliza alinaeliza va rog mult de tot sa ma ajutati cu in raspuns in temeiul legii. consilierul personal al primarului poate asimila vechime in administratie publica? dar daca ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului de consilier juridic in cadrul consiliul local din contractual in functionar public dana81 dana81 Buna ziua. As dori sa stiu daca postul de consilier juridic II pe langa consiliul local, personal contractual, poate fi transformat in functie publica? Se ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post jurist primarie nastro nastro Postul de jurist in cadrul unei primarii unde eram incadrat ca si personal contractual a fost desfiintat prin aprobarea noii organigrame in sedinta consiliului ... (vezi toată discuția)