avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare parte mostenitori! Buna ziua! Exista o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare parte mostenitori! Buna ziua! Exista o situatie la care am mare nevoie de ajutor: ...

Buna ziua! Exista o situatie la care am mare nevoie de ajutor: Am terminat un proces, am legalizat hotararea judecatoreasca, suntem 4 persoane, 3 copii si tatal; in urma procesului am mostenit-o pe mama. Este vorba de un apartament, intr-o casa de vacanta cu mai multi vecini, in Predeal. Trebuie facut cadastrul
si tot tacâmul la toata construcția din nou, dar inainte de asta, tatal si unul din frati, vor sa-mi cedeze partile lor. Avand aceasta hotarare, unde trebuie sa mergem pt a ne inscrie ca si titulari? Ei( tatal si unul din frati) imi pot ceda partile lor la notar in baza acelei hotarari inainte de a ne prezenta ca si titulari? De ce acte avem nevoie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Den' , utilizator 00:11, 20 Mai 2022
Nu știu ce anume înțelegeți dvs prin a va "înscrie ca titulari ".
Actul dvs de proprietate este sentința civila respectiva.
Adica unde trebuie sa merg pentru a pune casa pe numele nostru, deoarece este pe numele bunicilor din partea mamei. Nu am act de proprietate, unchiul meu din partea mamei a dat-o pe mama in judecata pe motive absurde si de acolo a pornit totul. Trebuie sa merg la prefectura Brasovului, la primarie?

raluk0207 a scris:

Nu știu ce anume înțelegeți dvs prin a va "înscrie ca titulari ".
Actul dvs de proprietate este sentința civila respectiva.


Trebuie sa dezbateti succesiunea după bunici.
Asta se face fie la notar (dacă va înțelegeți), fie în instanță.
In procesul avut, s-au dezbatut succesiunile dupa bunici si automat dupa mama si sora ei( sotia unchiului).
Eu acum ce pot face in situatia descrisa mai sus?

raluk0207 a scris:

Trebuie sa dezbateti succesiunea după bunici.
Asta se face fie la notar (dacă va înțelegeți), fie în instanță.


sunteti si confuz si ne serviti cu lingurita:
daca in hotararea judecatoreasca scrie ca ati mostenit apartamentul, inseamna ca undeva in trecut s-a facut si succesiunea dupa bunici; atunci va "veti inscrie ca titulari" la Primarie (de fapt ca proprietari: se actualizeaza rolul fiscal). aveti 30 zile pentru asta.
apoi actualizati si intabularea sau o faceti din zero daca nu exista.
dupa aceea mergeti la notar si faceti aranjamentele de care vorbiti: donati, vindeti, etc., partile apartamentului catre beneficiarii finali. notarul va solicita si actualizarea CF
in cele din urma, beneficiarii finali se vor inscrie la Primarie in rolul fiscal
estimez ca o sa dureze vreo 6 luni
Den' a scris:
Adica unde trebuie sa merg pentru a pune casa pe numele nostru....Trebuie sa merg la prefectura Brasovului, la primarie?

Alte discuții în legătură

Mostenire, intabulare, iesire din indiviziune florentina1990 florentina1990 Buna seara. In urma decesului bunicului meu, tatal meu a mostenit o bucata de pamant din partea bunicului pe care ne am construit o casa. Acum a decedat si ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in registrul agricol al unui mostenitor Ion Popescu Ion Popescu in urma decesului bunicilor din partea mamei s-au intocmit doua certificate de mostenitor: - unul dupa decesul bunicii prin care mostenitorii erau ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru intrarea in posesie Lucian_Stroe Lucian_Stroe O sa incerc sa explic despre ce este vorba cat se poate de succint si de clar, in speranta ca voi reusi sa ma fac inteles si sa obtin lamuririle ... (vezi toată discuția)