avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt in Italia de multi ani si intre timp am devenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt in Italia de multi ani si intre timp am devenit posesor ...

Sunt in Italia de multi ani si intre timp am devenit posesor al unui apartament prin decesul parintilor mei. Vreau sa las apartamentul celor doi fii , dintre care unul deja locuieste apartamentul, sa renunt la monstenirea parintilor mei in favoarea copiilor mei sau sa donez apartamentul lor. In acest fel ei devin legitimii proprietari si responsabili pentru acest imobil. Care este calea mai simpla pentru acest proces, cu mai putina burocratie prezenta sau viitoare. Va multumesc
Buna ziua, daca nu s-a dezbatut inca succesiunea, puteti renunta la mostenire urmand sa mosteneasca copiii dvs. Daca s-a dezbatut succesiunea puteti transmite proprietatea asupra apartamentului prin donatie/ vanzare.
Ati fi amabila sa-mi spuneti si ce documente sunt necesare pentru a face aceasta donatie (originale sau copi). Mii de multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire paveldaniela paveldaniela Ce formular trebuie folosit la notar pentru a imi ceda surorile terenul mostenit de la parinti?Ele sunt in Spania.Va rog daca puteti sa imi aratati un model.Va ... (vezi toată discuția)
Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2016 ... RTodireanu RTodireanu Buna seara părinții mei au decedat amândoi tată în 2015mama in 2020. Aceștia dețineau un apartament în care locuiau împreună cu fratele meu. ... (vezi toată discuția)
Succesiune donatie apartament dmion dmion Buna ziua! Cum as putea obtine apartamentul bunicilor mei (sot si sotie),ambii decedati,in conditiile in care au doi copii mostenitori in viata? In urma ... (vezi toată discuția)