avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita cont overdraft
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita cont overdraft

Buna ziua,
am un cont overdraft la o banca si in ultimele 4 luni nu am mai putut sa-l alimentez deoarece am intrat in somaj; cei de la banca m-au sunat si m-au instiintat ca vor inainta dosarul la executare silita(este vorba de suma de 20000ron).Mentionez ca nu am girat cu nimic dar am in proprietate un autoturism. Exista riscul sa-l pierd sau voi putea plati o parte din bani lunar din ajutorul de somaj?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Danbar , utilizator 14:41, 16 Ianuarie 2010
- daca overdraft-ul e obtinut in urma unui contract exista riscul executarii silite...
- dar... asigurarea... in caz de somaj ...?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Buna ziua !
Executarea silita se face asupra bunurilor imobile si mobile , cat si prin poprire asupra sumelor incasate. In cazul dumneavoastra , pot sa va spun ca ajutorul de somaj nu intra in aceasta categorie, conform art. 409, al.(4) c.p.c.care spune ca "ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel"
Cu stima !
Nu am citit contractul de overdraft deoarece a fost incheiat intre firma angajatoare si bamca; l-am solicitat bancii acum trei luni dar nu l-am primit asa ca nu stiu nimic de asigurarea de somaj.
Va multumesc pt raspuns, am inteles ca nu se poate executa ajutorul de somaj dar ce se poate intampla cu masina personala? Poate fi executata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul supus executari kovacsarcadiu kovacsarcadiu Indemnizatia de somaj este supusa propiri in caz de executare silita? (vezi toată discuția)
Retinere din salariu cand angajatul este in concediu medical antoanela dinca antoanela dinca buna ziua, avem un angajat in concediu medical, i se poate face retinerea din salariu de 33% cf deciziei de executare silita primita? (vezi toată discuția)
Poprire MihaDrag MihaDrag sunt la inceput de drum si nu stiu daca se poate face poprire pe somaj ? (vezi toată discuția)