Buna ziua,
am un cont overdraft la o banca si in ultimele 4 luni nu am mai putut sa-l alimentez deoarece am intrat in somaj; cei de la banca m-au sunat si m-au instiintat ca vor inainta dosarul la executare silita(este vorba de suma de 20000ron).Mentionez ca nu am girat cu nimic dar am in proprietate un autoturism. Exista riscul sa-l pierd sau voi putea plati o parte din bani lunar din ajutorul de somaj?
Va multumesc,
Buna ziua !
Executarea silita se face asupra bunurilor imobile si mobile , cat si prin poprire asupra sumelor incasate. In cazul dumneavoastra , pot sa va spun ca ajutorul de somaj nu intra in aceasta categorie, conform art. 409, al.(4) c.p.c.care spune ca "ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel"
Cu stima !
Nu am citit contractul de overdraft deoarece a fost incheiat intre firma angajatoare si bamca; l-am solicitat bancii acum trei luni dar nu l-am primit asa ca nu stiu nimic de asigurarea de somaj.