avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Sunt beneficiarul unei H.J. de a plăti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Sunt beneficiarul unei H.J. de a plăti 1/6 din salariu ...

Bună ziua!
Sunt beneficiarul unei H.J. de a plăti 1/6 din salariu la cei 2 copii ai mei sub forma de Pensie de întreținere până la 18 ani majorat, și până la 26 de ani dacă continuă studiile.
Speță:
Un copil m a chemat în instanță pentru mărire de Pensie de întreținere la 1/4 din venituri doar pentru el, netinând seama că mai are și un frate minor care încasează și el 1/6 din venit, pe motiv că este student anul 2.
Menționez că după ce a absolvit liceul l-am rugat sa-mi spună și să demonstreze că urmează o facultate, fapt pe care l-a refuzat.
In consecință i-am redus suma de întreținere cu 50% pentru că nu mai urma nici o școală și era major așa cum mi-a afirmat de nenumărate ori și că nu este treaba mea.
In concluzie care vor fi urmările acestui demers.
La ce să mă aștept cu Toate că eu am fost și sunt de bună credință dar cineva vrea să mă poarte prin sălile de judecată.
Mulțumesc pentru atenție și răbdare.
Buna ziua,
Depuneti intampinare si aratati ca mai aveti inca un copil minor in intretinere si nu se justifica sa solicite 1/4 din venituri.
Bună ziua!
Trebuie sa vă faceți apărări, personal sau cu ajutorul unui avocat, printr-o întâmpinare, aratand instanței ce ați scris și pe acest forum....și câteva lucruri în plus.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult pentru îndrumare care ar fi lucrurile in plus daca se poate.
Vă doresc sănătate, zile și gânduri bune.

Madalina Mihaela I. Moceanu a scris:

Bună ziua!
Trebuie sa vă faceți apărări, personal sau cu ajutorul unui avocat, printr-o întâmpinare, aratand instanței ce ați scris și pe acest forum....și câteva lucruri în plus.
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

Acte in dovedire!
Aș putea să folosesc metoda de Achiesare in principiu sa evit cheltuie de judecata și să rămână valabilă HJ cu plata de 1/6 din venituri sau rezultatul chiar dacă îmi onorez obligațiile v a fi o HJ actual așa cum a cerut de o plata de 1/4 din venituri în condițiile în care mai are un frate minor?
SAU
Să merg cu metodă clasică să fac întâmpinare cu acte doveditoare și rezultatul v a fi o HJ cu plata cheltuielilor cu Pensia de întreținere de 1/6 din venituri dar din momentul in care a băgat acțiunea nu retroactiv de când a început școala și nu a vrut să dovedească? Și pot evita plata cheltuielilor de judecată?
Mulțumesc pentru atenție!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in judecata pentru majorare pensie alimentara alin.zaharia alin.zaharia Buna ziua, Va rog daca se poate ca cineva sa raspunda punctual la cateva intrebari, raportat la o chemare in judecata pentru majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major cu handicap madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Tatal unei persoane majore care sufera de autism este dat in judecata de fosta sotie care il obliga sa ii plateasca acestei persoane majore pe ... (vezi toată discuția)
Cote pensie alimentara tomamirela tomamirela Buna ziua, pensionar MAI, divortat recent , cu un copil major si unul minor, in prezent sunt si salariat la o societate de paza, incadrat cu salariul minim pe ... (vezi toată discuția)