avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe și impozite auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe și impozite auto

Buna ziua, vin la dumneavoastră cu următoarea problema la care sper să găsesc un sfat: in decembrie 2016 am vândut o mașină, cu acte în regulă. In anul 2021 am fost anunțat că am impozit auto neachitat din 2016 până în prezent, pentru acea mașină. Până să fac rost de contractul de vanzare-cumparare am achitat restanța, urmând a o recupera după ce fac dovada vânzării. Într-un final am găsit documentul insa mi s-a transmis că în termen de 30 de zile de la data vânzării, trebuia să mă prezint la primărie cu un exemplar al contractului, avizat de primăria care a luat în evidenta mașina cumparatorului. Nu am știut acest aspect. Ulterior cei de la primăria de care aparțin, au luat legătura cu cei de la primăria de care aparține cumpărătorul și li s-a confirmat că mașina a fost luată în evidenta lor in decembrie 2016. Prin urmare, s-a demonstrat că a fost vândută, și a fost scoasă de la impozit, DAR, nu îmi mai pot recupera banii pe impozitul platit 2016-2021, pentru că mașina a fost radiata fiscal sa zic așa, la alta data, după câțiva ani. Este corect sa pierd acei bani atât timp cât s-a demonstrat că a fost vândută în 2016 și nu am mai fost proprietar? Va mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
Eusebio777, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eusebio777 , utilizator 06:18, 23 Mai 2022
Conformdisp Cof fiscal autoritatea fiscala teritoriala poate dispune restituirea d esume netemeinic percepute numai in temeiul de hotarari judecatoresti definitive
In speta dv,sunteti in culpa ca nu ati respectat termenul de 30 de zile in interiorul caruia detineati obligatia legala sa solicitati radierea bunului mobil de pe rolul dv fiscal ,nu ati respectat dispozitia a ramas in evidenta fiscala că
mașina a fost radiata fiscal sa zic așa, la alta data, după câțiva ani.
timp in care a ramans in evidenta fiscala,fiind generator de obligatii fiscale anuale cu penalitatile aferente pentru neplata in termen legal
Mulțumesc pentru răspuns insa, atât timp cât a rămas un exemplar al contractului la primărie la data vânzării, nu am știut că trebuie să mai merg încă o dată, sa cer radierea. M-am gândit că în baza acelui contract se face scăzământul din evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina cu probleme bursasiu06 bursasiu06 Am vandut o masina acuma 1 luna , si am uitat sa scriu in certificat ca o incredintez cumparatorului + cand ma-m dus la primarie dupa certificatul fiscal cu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea vehicolului de la impozitare aria88 aria88 Am vandut masina unei persoane care la ramdul eii a vandut-o mai departe,dar eu platesc in continuare impozitul la primarie. Ce trebuie sa fac ca sa o scot? ... (vezi toată discuția)
Impozit auto sanduflo sanduflo In 2014 am cumparat o masina,am facut contract de VC,insa nu mi s-a dat si fiscalul din cauza faptului ca vanzatorul inca mai avea datorii la primarie.Dupa apx ... (vezi toată discuția)