avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Am și eu o problema legată de o succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Am și eu o problema legată de o succesiune la care ...

Buna ziua!Am și eu o problema legată de o succesiune la care nu găsesc nimic concret!Recent a decedat mama.Din păcate ea mai are încă un fiu rezultat dintr-o căsătorie anterioară.Casa unde am locuit eu împreuna cu mama(tatăl a decedat și el acum un an) este lăsată moștenire de către părinții mamei.Eu am adresa de locuința la casa ,însă “fratele meu” locuiește in alta parte.Intrebarea mea este:el poate veni peste mine oricând și sa facă ce vrea el susținând ca are și el drept aici?
Cel mai recent răspuns: Dutaedi , utilizator 17:09, 23 Mai 2022
Da.
Pentru ca legal, are și el drept acolo.
Asta,sunt conștient ca legal are drept,însă eu locuiesc ,cu domiciliu in buletin,aici de 20de ani,am familie,copii,etc.Am investit,îngrijit și întreținut gospodăria.Totusi,vroiam sa știu,dacă pana la rezolvarea partajului, in care cel mai probabil el va fi despăgubit de către mine,exista vre-o posibilitate ca el sa “nu își bage nasul in toată munca mea”.Totusi,el nu a contribuit cu nimic toată viața și a apărut acum din senin.Multumesc
Pai da, dar teoretic și dvs ați investit într-un imobil pentru care nu aveți acte de proprietate și care nu va aparține în totalitate.
De preferat ar fi fost ca înainte sa va apucați de investiții, sa va clarificati situația legala cu fratele dvs.
Mai ales ca nu aveți certitudinea ca el va accepta varianta cu "despagubitul".
Am investit pentru ca a trebuit sa îmi fac condiții pentru un trai decent și a oferii familiei tot ce e necesar.Am fost conștient și de riscuri.Aici cu partajul,probabil ca o instanța se poate pronunța mai concret!Nu îmi doresc sa iau eu tot,însă împreuna nu putem locui.Ideea era dacă exista vre-o lege in care sa am un pic de ajutor pentru familie și copii sa le pot asigura liniștea.Eu dovedesc ca locuiesc la adresa respectiva,însă el nu.și el teoretic ar trebuii sa facă dovada ca este un fiu care provine din alta căsătorie și ca are drept.El poarta alt nume,alta adresa,etc.Ca așa,poate venii oricine in fața porții și sa susțină ca e vre-un fiu/fiica rătăcit/ă și sa intre peste mine in casa.
Adresa nu are nicio relevanta.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil dirina2 dirina2 Buna seara! Va expun urmatorul caz, cu dorinta si rugamintea sa ma ajutati cu un sfat. In anii \'70 doi soti s-au despartit in fapt (fara divort), si-au ... (vezi toată discuția)
Succesiune feliciaion feliciaion buna ziua. va fac un rezumat la ceea ce vreau sa stiu. apartamentul in care lucuim este pe numele socruluicare din nefericire acum pe 6 februarie a decedat . ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor ContSters349035 ContSters349035 Buna ziua, de curand (27.02.2015), fostul sot a decedat , in urma casatoriei a rezultat un copil major acum, care este si singurul sau copil. Fostul sot nu ... (vezi toată discuția)