avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am o cunostinta care se indreapta spre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am o cunostinta care se indreapta spre divort. Ca ...

Buna ziua, am o cunostinta care se indreapta spre divort. Ca familie, detin un apartament, luat prin legea aplicata cadrelor MAI. In afara de acest credit mai au un credit, ipotecar, in desfasurare. Impreuna au 2 copii. Intrebarea mea ar fi ce se intampla in caz de divort cu apartamentul si creditele luate de la banca. Apartamentul este ocupat de sotie si cei 2 copii, sotul (cadru MAI) locuind la alta locatie.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:01, 24 Mai 2022
In caz de divort nu se intampla nimic caci se va pune in discutie doar starea lor civila si modalitattea de exercitare a autoritatii parintesti, locuinta si intretinerea copiilor.

Intrebarea dvs vizeaza partajul bunurilor comune ale sotilor. In acest caz in masa comuna de impartit vor intra atat bunurile ca active , cat si creditele ca pasive. Activ-pasiv va rezulta ceea ce au de impartit.

Pe banca nu o intereseaza calitatea de soti sau de fost parteneri ai sotilor, ci ei au calitatea de debitori si in aceasta calitate trebuie sa respecte contractul de credit si sa inapoieze bancii principalul plus dobanzile.

Vorba aceea de sot poti divorta oricand, de banca abia la finalul contractului.
La procesul de partaj se va analiza tot.
Daca puteti partaja amiabil mergeti amândoi la notar.
Daca nu va înțelegeți mergeti cu actele la avocat deoarece sunt multe de analizat.
Nu contează cine va avea minorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)
Divort MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna dimineata , Va rog sa-mi comunicati ce se intampla in cazul unui divort cu un apartament luat cu credit ipotecar si cu masina cumparata in timpul ... (vezi toată discuția)
Apartamentul luat pe credit, la divort, cui ramane? nevestedisperate00 nevestedisperate00 Buna. Am cumparat impreuna cu sotul meu un apartamen pe credit de la banca in urma cu 2 ani jumate. Titularul creditului este sotul meu, insa la dosar sau ... (vezi toată discuția)