avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... As dori sa infiintez un pfa.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

As dori sa infiintez un pfa.

Buna ziua! Desfasor activitatii handmade (realizez accesorii de par), nu am vreun pfa, srl sau alta forma de functionare, asadar, as dori sa infiintez un pfa. Totusi, nu sunt lamurita cu sediul social.
1. Este obligatoriu sa existe un sediu social in cazul pfa?
2. In cazul in care sediul social este reprezentat de adresa unde locuiesc, trebuie vreo aprobare de la asociatia de locatari?
3. Se poate alege sediul social si in alta locatie, de ex. am observat ca exista firme care infiinteaza ele pfa-ul si gazduiesc sediul social al pfa-ului, cat de legal este?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:46, 8 Iunie 2022
1. sediul e chiar domiciliul sau un alt spatiu inchiriat.
2. este nevoie de acordul vecinilor, da.
3. este legal, fiindca sediul va fi declarat fara activitate si, in plus, veti plati chirie. toata corespondenta va merge la sediu, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediul social al unei firme teosandu78 teosandu78 Buna ziua! Doresc sa pornesc o afacere cu un magazin online cu marfa importata din China si deja am inceput sa ma lovesc de anumite probleme. Planuiam sa ... (vezi toată discuția)
Sediu social pfa teokoli teokoli Buna ziua, ma puteti ajuta va rog cu o problema. Am un verisor care are domiciliul pe proprietatea mea dar nu locuieste acolo, iar acum doreste sa-si faca un ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere spatiu Detail Detail Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pe care ulterior sa-l subinchiriez la 5-6 persoane pentru a vinde accesorii handemade, haine vintage, lucruri ... (vezi toată discuția)