avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Au voie, cei care fac parte din consiliu de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Au voie, cei care fac parte din consiliu de administrație la ...

Au voie, cei care fac parte din consiliu de administrație la bloc, sa solicite o suma de bani pt a se constitui un fond de redresare. Vechea conducere a furat banii din bugetul administrației iar noua conducere vrea ca din acesta fond sa se plăteasca aceste datorii. Este legal? Oameni și au plătit întreținerea iar acum li se cer bani.... încă odată pt acest fond. Practic sa achite iar
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
raisa-gabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:17, 25 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, nu plătiți nimic, însă acele datorii, plus eventuale penalizări nu sunt ale noii conduceri, ci ale membrilor asociației, adică și ale dvs. Cine sa le achite, dacă făptașii, probabil, s-au "evaporat"?
Legal este ce vor cei din conducere, se pot constitui anumite fonduri speciale, cum e acesta.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul nu a prevazut in disp L nr 196/2018 aceasta forma de recuperare prejudiciu generat de persoane fizice
legal,asociatia d eproprietari in baza documentelor justificative are dreptul sa se indrepte cu pretentii direct impotriva persoanelor vinovate de prejudiciu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme ... oanar30 oanar30 Buna ziua. In 2020 am avut intarzieri la plata intretinerii vreme de cateva luni. Ulterior am platit la zi suma datorata. Acum s-au calculat penalizarile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am si eu o situatie cu o datorie la asociatia de proprietari ... Angela1989 Angela1989 Buna ziua! Am si eu o situatie cu o datorie la asociatia de proprietari si as vrea sa stiu ce pot face. Am un apartament care nu este locuit de foarte multi ... (vezi toată discuția)
Fond restanta cojocaru marius cojocaru marius Buna ziua, Fostul presedinte al asociatiei (desi inteleg acum ca nu a avut legal aceasta calitate) a \"evaporat\" (nu are o explicatie credibila o suma de ... (vezi toată discuția)