avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, sunt urmas erou martir decedat in revolutia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, sunt urmas erou martir decedat in revolutia din 1989. ...

Buna ziua, sunt urmas erou martir decedat in revolutia din 1989. In anul 2015 dupa implinirea varstei de 26 de ani mi-au sistat indemnizatia reparatorie, dupa care eu am depus o cerere la Casa judeteana de pensii Alba Pentru a mi se accorda in continuare procentul de 0,5 calculat la mediul brut pe economie dupa OUG 95 /2014. Au refuzat sa accorde indemnizatia printr-o scrisoare in care scria ceva de genul "situatie in care dumneavoastra nu va regasiti" atat imi mai amintesc, eram la aceea vreme angajat. Anul acesta am depus o noua cerere in luna aprilie iar astazi a venit decizia, voi primi indemnizatie din luna depunerii actelor in cuantum de 2020 ron/lunar. Eu am fost plecat In Germania in ultimi 5 ani. Itrebarea mea este, are sens sa deschid un proces cu casa judeteana de pensii pentru nerespectarea legii 341/2004? De ce in 2015 au refuzat sa-mi accorde drepturile iar acum dupa 7 ani mi se accepta? Din ceea ce am gasit pe internet, legea nu sa schimbat din 2015. Astapt un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teosdorescudrak , utilizator 10:58, 28 Mai 2022
Aveti dovada depunerii actelor în 2015?
Buna seara, am acea instiintare de la Casa judeteana de pensii unde mi se comunica, ca nu am dreptul la indemnizatie, este semnata si stampilata. Alceva nu am primit, doar cand am depus actele, un numar pe o mica hartie. Multumesc pentru raspuns, o seara frumoasa va doresc!.

Cornel Vasile a scris:

Aveti dovada depunerii actelor în 2015?

Puteti promova o actiune in justitie, dar cred ca puteti obtine retro cel mult pe 3 ani ...
Multumesc pentru raspuns, o zi buna!

Cornel Vasile a scris:

Puteti promova o actiune in justitie, dar cred ca puteti obtine retro cel mult pe 3 ani ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ale revoluționarilor Adrian1997 Adrian1997 Buna ziua, ma numesc Bordusel Adrian si am fost rănit in revoluția din 1989, am toate actele pana la biletul de ieșire din spital in care am stat 90 de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie urmas erou-martir Leonard76 Leonard76 Am 41 ani si sunt urmas de erou-martir din Braila. Doresc sa stiu daca beneficiez de indemnizatia reparatorie conf. Legii 341 din 2004 si daca mai primesc ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas livia rosu livia rosu As dori sa stiu daca pensia de erou al Revolutiei se ia in calculul pensiei de urmas. Mai concret, nepoata mea se afla in custodia tatalui care avea si pensie ... (vezi toată discuția)