avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sistem de supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sistem de supraveghere

Buna ziua, As vrea sa stiu daca o societate prestatoare de servicii este obligata sa aiba un sistem video cu dvr, sau nu? Este acceptata montarea unor camere cu transmitere wifi si stocare pe un card de 64 GB? Am vazut ca legea privind prelucrarea datelor personale spune ca inregistrarile nu se pot pastra mai mult de 30 zile, dar nu da un termen minim obligatoriu pentru pastrarea acestora.
Exista vreun termin minim prevazut de lege pentru pastrarea inregistrarilor si obligativitatea instalarii unui anumit tip de sistem?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
ain, utilizator
Nu exista preverderi exprese in sensul dorit de dvs. Termenul de pastrare este de 30 de zile, fara a putea fi depasit.
multumesc!

Legea nr. 333/2003, art. 3, al. 3, menționează faptul că atunci când nu se poate realiza un sistem de pază organizat, împrejmuiri, grilaje sau obloane, ori încuietori sigure, iluminat de securitate sau sisteme de alarmă, pentru asigurarea protecției pazei și integrității bunurilor, instalarea camerelor de supraveghere în spațiile publice sau private este obligatorie.

Monitorizarea prin intermediul unor camere de supraveghere este permisă doar în situațiile în care aceasta este efectuată strict pentru prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor, supravegherea încălcării regulilor, asigurarea pazei și protecției bunurilor, persoanelor și a proprietăților. Singura condiție ce trebuie respectată, este ca supravegherea video să nu prejudicieze drepturile și libertățile angajaților.

Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 prevede expres ca toate imaginile colectate prin intermediul supravegherii video, să fie colectate doar în scopuri legitime și precise, ținându-se cont de protecția datelor cu caracter personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnificatia legii 333 / 2003 republicata GeorgeVandu05 GeorgeVandu05 Conform legii 333 din 2003 republicata , articolul 3 pct. 3 , cate elemente de siguranta a societatii trebuie sa am : toate sau unul din ele ? ART. 3 / PCT. ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa instalez alarma? Lucian77 Lucian77 Buna seara, am deschis de aproape o saptamana o agentie de turism si azi m-au vizitat doi domni de la politie spunndu-mi ca trebuie s-mi instalez ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)