avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract prenuptial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract prenuptial

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca printr-un contract prenuptial pot evita in caz de divort impartirea unor bunuri si imobile mostenite care sunt ale mele si trecute pe numele meu dinainte de a ma casatori cu viitoarea mea sotie?!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:24, 24 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca nu trebuie in niciun caz sa se ajunga la casatorii online. Deorece casatoria presupune anumite solemnitati, si a ramas poate unul dinntre putinele momente de acest gen, ca in rest totul s-a electronizat. Procedandu-se asa s-ar pierde enorm, traditiile, amintirile acelui cuplu. Mai sunt unii extravaganti care aleg sa se casatoreasca in spatiul aerian sau unii subacvatic....nici asta nu prea mi se pare ok. Totusi, este o diferenta.
Chestia cu regimul matrimonial e o bunareglementare si va inlatura multe neajunsuri.
Eu cred ca ar trebui ca cine vrea sa se casatoreasca online sa aiba aceasta posibilitate , deoarece nu ar fi asa multi doritori din cauza presiunii anturajului .

Daca ar fi sa ma casatoresc online , asta ar insemna sa-mi stric relatiile cu foarte multe persoane , care nu m-ar mai baga in seama , plus ca sunt de parere ca omul o data in viata se casatoreste si solemnitatea momentului este foarte importanta .

Mai trebuie tinut cont si de faptul ca femeile nu ar fi de acord , nu din cauza ca ar fi mai traditionaliste decat barbatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie - contract prenuptial KNoemi KNoemi Buna! Stie cineva cum se poate incheia un contract prenuprial? Ce acte imi trebuie si unde trebuie sa ma duc? (vezi toată discuția)
Contract prenuptial violetaandreea violetaandreea Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la contractul prenuptial.urmeaza sa ne casatorim si am vrea sa incheiem un contract prenuptial. Nu stiu daca a ... (vezi toată discuția)
Căsătorie la notar D.D.B D.D.B Bună ziua! Eu am două întrebări: 1. Dacă trăim în concubinaj și avem în copil se poate trece copilul atât pe numele meu cât și pe numele lui? 2. ... (vezi toată discuția)