avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Un imobil P+M+7 are la parter si mezanin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Un imobil P+M+7 are la parter si mezanin spatii comerciale. ...

Bună ziua!
Un imobil P+M+7 are la parter si mezanin spatii comerciale. Daca se sparge teava de apă pluvială la nivelul unui spatiu comercial de la mezanin, cine este responsabil pentru inlocuirea acesteia? Asociatia de proprietari sau proprietarul spatiului comercial?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 21:19, 30 Mai 2022
Fiind parte comuna, responsabilitatea reparatiei apartine asociatiei.
Teava de apa potabila reprezinta parte comuna a carei administrare si asigurarea stare tehnica implica responsabilitatea asociatiei de proprietari care urmeaza sa repartizeze cota individuala contributie tuturor proprietarilor si detinatorilor de spatii comerciale din condominiu
Scuze, e vorba de coloana de apă pluvială, nu de cea potabilă.
Păi, parte comună este și acoperișul blocului, dacă este să o luăm per ansamblu imobil.
De aia se înființează asociațiile de proprietari, pentru gestionarea părții comune. De cea individuală se ocupă fiecare. Legea 196 din 2018 o spune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiile comerciale de la parterul blocurilor trebuie sa plateasca la fel ca orice proprietar de apartament din acel bloc ? Stoian Adrian2001 Stoian Adrian2001 Spatiile comerciale aflate la parterul unui bloc de 7 etaje trebuiesc sa fie inclusi in asociatia de proprietari, trebuie sa participe si ei la cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul ... Clearly Clearly Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul etaj de pe scara) si in debara am teava pluviala. In weekend, datorita ploilor si a ... (vezi toată discuția)
Referitor la societatile comerciale care detin spatii in proprietate aflata la parterul blocului migaste migaste Buna ziua, sunt administrator la un bloc ce are la parter, de-o parte si de alta a intrarii din fata, doua societati comerciale, proprietare la randul lor a ... (vezi toată discuția)