avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua vreau să dezbat în instanță moștenirea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua vreau să dezbat în instanță moștenirea după bunica(bunicul ...

Bună ziua vreau sa dezabta în instanta moștenirea de pe bunica(bunicul a decedat înainte ea și la notar copii lor 4 băieți au renunțat în favoarea ei).Cei 4 copii au decedat și dezbatem noi nepoții vreau sa știu dacă eu(fiind singura la părinți) am cota egala cu verișorii mei(respectiv primul frate are un copil al doilea are 2 și al treilea 3 copii).Cei unde sunt câte 2 sau 3 au parte egala cu mine care sunt 1 singura sau partea lor adunata este egala cu a mea ?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:00, 31 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dorinarotaru23 a scris:
... sau partea lor adunata este egala cu a mea

Cam așa ar suna varianta scurtă a explicației :)

Dvs. veți avea o pătrime din moștenirea bunicii. La fel și vărul 1 - o pătrime.
Verii 2 și 3 vor avea împreună o pătrime.
Verii 4,5,6 vor avea împreună o pătrime.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu o mostenire raku raku Am un prieten al carui bunic a murit .Precizez ca bunicul respectivului era orfan,recent descoperindu-si cateva rude(2 nepoti,sau veri ).Bunica lui vrea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa mama si bunica glontzi81 glontzi81 Buna seara.In familie au ramas 2 frati si tatal lor.In urma cu 15 ani a decedat mama celor 2 frati,iar acum 4 luni a decedat bunica din partea mamei celor 2 ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor aryana_99 aryana_99 Buna ziua! As vrea sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez in urmatoarea problema. Este vorba de o mostenire, mostenire din partea familiei tatalui meu. ... (vezi toată discuția)