avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna la ture de 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna la ture de 12 ore

Buna seara. La firma unde muncesc se lucreaza in ture respectiv 12/24 si 12/48.. In situatia in care imi iau 2 ture libere mi se opresc 3 zile din concediul de odihna. Cat de corect/normal este?
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
CosminPreda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 3 Iulie 2023
Cererea se face pentru zile de concediu de odihnă, nu pentru ture libere.Cate zile de concediu doriți?Pentru a putea primi un răspuns corect trebuie să explicați corect.Sau de când până când doriți liber și vă spun câte zile de concediu să cereți, ținând cont de turele pe care le aveți de făcut. Pentru exemplul prezentat(4 ture) cereți 6 zile CO.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
mitabiciclista, utilizator
Nu s-a menționat ca doreste CO, ci cu totul altceva...
Pentru a fi liber în tura de sâmbătă noaptea trebuie sa cereți a-6-a zi de concediu luni pentru ca nu se poate acorda concediu sâmbătă.Daca cereți doar 5 zile de CO trebuie să veniți la muncă în tura de sâmbătă noaptea.Alegeti cum vă convine.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
mitabiciclista, utilizator
Buna ziua!
Ma puteti ajuta si pe mine cu o nelamurire.
Cf contractului semnat in 26.01: lucrez 8h/zi 40h/sapt repartizat inegal.. adica intr-o saptamana lucrez luni, miercuri,sambata, duminica si in urmatoarea marti, joi, vineri de la 10-22.
In perioada 5-18 august as dori sa imi oau concediu, perioada in care as fi de lucru in datele 5,6,8,10,11,14,16.
Cate zile de concediu trebuie sa imi iau?
Multumesc
Cate zile lucratoare intre in acea perioada atatea zile de CO va luati ..nu cate zile /ture lucrati.
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna dupa zi de repaus, va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul ... andrei-bogdan andrei-bogdan Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal ca angajatorul sa imi impuna sa imi iau concediu de odihna doar dupa o zi de repaus.Adica eu lucrez 12/ 24, ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si zile libere Dani1993 Dani1993 Este.legal ca angajatorul sa lege zilele de concediu de odihna cu zilele libere care imi reveneau în mod normal ? Dau 1 exemplu,eu lucrez 1 zi 12 ore cu 1 zi ... (vezi toată discuția)
Despre serviciul de noapte marcus68 marcus68 Lucrez in privat...Dupa tura de noapte , luni , marti , miercuri , joi(de 8 ore),vineri mi se da liber...sambata -duminica fiind repausul obligatoriu...este ... (vezi toată discuția)