avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Va rog sa ma ajutati.Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Va rog sa ma ajutati.Am urmatoarea situatie: 4 frati, ...

Bună ziua, Va rog sa ma ajutati.Am urmatoarea situatie:
4 frati, amandoi parinti decedati, testament lasat de mama unuia dintre copii pentru toata partea ei, pentru partea tatalui decedat nu este facuta succesiune, copilul cu testament a intretinut imobilul si parintii, dar nu este niciun uzufruct intre ei, exista doar chitante, facturi (inclusiv inmormantare).
Unul dintre frati este violent, ameninta copilul cu testament cu diferite amenintari, de asemena exista martori ca fiul violent si-a maltratat mama.
Va rog sa îmi spuneti care este partea care i se cuvine copilului cu testament, si daca are relevanta testamentul si cheltuielile investite in casa.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 14:17, 2 Iunie 2022
De vazut ce inseamna "toata partea ei" caci fiind decedata dupa tata, mama l-a mostenit si pe acesta insa succesiunea nu a fost dezbatuta.
Fratelui cu testamentul i se cuvine:
1. ce a mostenit de la tata
2. ce a mostenit de la mama, prin testament, daca ceilalti frati nu contesta testamentul. Cine contesta, nu o poate face decat in limita rezervei succesorale care ii este recunoscuta de lege, cu alte cuvinte poate pretinde si poate si obtine 1/2 din ceea ce i s-ar fi cuvenit in lipsa testamentului.
Faceti succesiunea dupa tata apoi pe cea dupa mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune PG67 PG67 Speta: Unul dintre parinti decedat in urma cu 23 de ani! Dezbatut succesiunea intre parintele mostenitor si frati (2) Unul dintre frati a renuntat la partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune bia2015 bia2015 Bună ziua! Va rog frumos sa ma ajutați cu un răspuns la următoarea problema: Vreau sa deschid o masa succesorala. Am 5 frați dintre care unul a decedat ... (vezi toată discuția)
Mostenire IlincaDaria IlincaDaria Buna ziua.As avea cateva intrebari:suntem 4 frati Tata a decedat in 1998 iar pana acum nu sa facut succesiuna,noi cele trei fete am facut aceea declaratie de ... (vezi toată discuția)