avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort complicat

Povestea mea e mai lunga si destul de complicata.M-am casaturit in SUA pe 7 martie 2007. Dupa o casnicie dificila presarata cu multe aspecte negative, in noiembrie 2009 am semnat hartiile de divort prin acordul partilor.Sotul meu le-a semnat mai mult silit; dar cei de la court ne-au mai dat un timp de ragaz, spunandu-ne totodata ca sotul meu poate depune singur acele acte.Actele au ramas la sotul meu la office, impreuna cu certificatul de casatorie.La cateva zile, am plecat spre Romania, ramanad ca sotul meu sa depuna actele.Desi au trecut doua luni, inca refuza sa le depuna, invocand diverse scuze, desi nu i-ar lua decat 10 min. max.Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri comune.Intrebarea mea e urmatoarea:cum pot deschide eu divort aici avand in vedere ca nu am nici un act iar sotul meu cu siguranta va refuza sa-mi trimita certificatul original ( absolut necesar din cate am vazut, eu avand doar o copie).Pot face rost de un duplicat de la City Court din NY dar va dura .Dupa ce obtin acel duplicat, va trebui sa inregistrez casatoria si apoi sa declansez procesul?Sau doar sa il traduc si sa il notarizez?Bineinteles ca ar fi fost mai simplu daca ar fi depus el actele, ar fi durat si mai putin dar ..amana sub diverse pretexte.As vreau sa mai stiu unde anume pot declansa procesul avand in vedere ca domiciliul il am in Galati iar acum locuiesc in Bucuresti iar (ex)sotul meu are dubla cetatenie romana si americana.(domiciliul comun l-am avut doar in SUA).Eu vreau sa inchei povestea asta cat mai curand pentru ca ma consuma nervos extrem de tare.Multumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Sarazinne, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:42, 16 Ianuarie 2010
Din nefericire,nu se poate.Casatorindu-va in SUA,instanta competenta in a solutiona desfacerea casatoriei este cea din aceasta tara,conform legislatiei americane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibil un divort in cateva zile? manuela43 manuela43 Va supun atentiei urmatoarea situatie: doi soti cu dubla cetatenie romana-americana au avut casatoria in Romania si au domiciliul in SUA. Vor sa divorteze ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unei perioade de detentie executata in sua bsm33 bsm33 Daca am executat o perioada de inchisoare in SUA si am decizia data de curtea care m-a condamnat in US, acea perioada de inchisoare este recunoscuta in Romania? (vezi toată discuția)
Divort amiabil cand unul dintre soti este cetatean strain si nu este in tara felin felin Buna ziua, as vrea sa stiu de ce acte este nevoie si in ce conditii se poate obtine un divort cu acordul ambelor parti, in conditiile in care unul dintre soti ... (vezi toată discuția)