avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As avea nevoie de cunostiintele unui avocat. Eu am 48 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As avea nevoie de cunostiintele unui avocat. Eu am 48 de ani ...

As avea nevoie de cunostiintele unui avocat.

Eu am 48 de ani si inca 2 frati si o sora, acum mult timp, cand mama a murit, am semnat la notar ca las averea din partea mamei, tatalui meu, ca sa il ajut. Tatal meu a murit, dar nu am fost chemat la succesiune. Ideea e ca, tatal meu a decis sa stea la casa lui, acolo a ramas si fratele meu, si si-a cladit averea prin averea tatalui meu. I-am oferit tatalui meu sa vin sa stea cu mine la oras ca o sa am eu grjia de el, el fiind si in varsta si cu problema in a putea vorbii, el avand si cancer la trahee. El a ales sa stea la tara si fratele meu a decis sa puna oarecum monopol pe averea lui. Eu fiind plecat in mai multe locuri din tara, nu stiam ce se intampla mai exact, dar acum am aflat ca tatal meu muncea zi si noapte ca dobitocul de fratemi-o sa aiba ce manca. Ei au casa si pamanturile intr-o zona rurala, si averea consta din pamanturi, case, oi etc. Si tatal meu era oarecum fortat sa lucreze pentru fratele meu, nici macar pensia de boala pe care o avea nu o primea. M-am dus sa vad care-i treaba si tatal meu m-a respins zicand-umi ca nu vrea sa plece de acolo fiinda e tot ce stie el. L-am inteles, am avut o discutie mai aprinsa cu fratele meu sa o lase mai moale si sa il lase sa-si petreaca batranetea odihnit, dar nu cred ca m-a ascultat. Dupa moartea tatalui meu, nu m-a chemat nimeni la succesiune, si eu am o presimtire ca fratele meu a chemat un notar si la pus pe tatal meu sa semneze la un contract de vanzare cumparare pe toata averea, nici nu stiu daca este egal, caci din cate stiu 50% din avere o poti vinde sau faci ce vrei cu ea, si restul de 50% trebuie impartia intre copii.

Deci cine e un avocat, sau un cunoscator in domeniu, m-ati putea ajuta cu un sfat ce as putea face in situatia respectiva sa imi iau averea de drept pe care o am in urma decedarii tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: Klor , utilizator 16:53, 2 Iunie 2022
Pentru moment faceti o cerere la Camera Notarilor sa vedeti daca s-a dezbatut succesiunea. Daca nu, mergeti la notar si solicitati dezbaterea. Cu certificat de calitate de mostenitor (care nu cuprinde bunurile din masa succesorala) cereti un certificat de CF sa vedeti cine figureaza in CF cu casa si pamanturile. Daca s-a dezbatut succesiunea fara sa va fi chemat si pe dvs., atunci puteti actiona in judecata in anularea certificatului de mostenitor.
Multumesc mult de raspuns!
In cazul in care tatal meu a facut act de vanzare-cumparare fratelui meu cu averea, am dreptul sa atac in instanta, si daca da, as avea sanse de castig?
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2022
Klor, utilizator
Depinde de mai multe lucruri, printre care plata efectiva a pretului de vanzare, pretul care nu trebuie sa fi fost derizoriu .... Si oricum se poate ataca pe principiul donatiei deghizate care se aplica in tipul acesta de vanzari, intre parinti si copii, in defavoarea altor descendenti.
va multumesc foarte mult, sa aveti o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are drept la mostenire? andracazan andracazan Buna seara. VA rog ajutati-ma cu un raspuns... Cand bunicul din partea tatalui a murit, s-a facur succesiunea, iar tatal meu pt partea de mostenire care-i ... (vezi toată discuția)
Succesiune VldGabriela VldGabriela Buna ziua! Va deranjez cu niste intrebari legate de o succesiune o sa incerc sa fiu cat mai explicita. Tatal meu a murit cand aveam 2 ani deci sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune - testamentul poate fi atacat? Ujub Ujub Printr-un testament notarial în 2005 mama mea a lăsat legatarului(fratelui cel mai mic din 5 fraţi existenţi)cam trei sferturi din averea totală ... (vezi toată discuția)