avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cuantumul despagubirilor civile
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cuantumul despagubirilor civile

Buna seara, va rog frumos daca ma poate ajuta cineva : invat pentru examenul de procedura penala si am o nelamurire in ceea ce priveste cuantumul despagubirilor cerute de partea civila in procesul penal.
intr-un paragraf se mentioneaza : cuantumul pretentiilor civile poate fi modificat si dupa momentul citirii actului de sesizare insa numai pana la inchiderea dezbaterilor iar in alt paragraf se mentioneaza ca pretinderea unor despagubiri mai mari dupa momentul citirii actului de sesizare este inadmisibila.
prin urmare, care este termenul limita pentru modificarea cuantumului?
Daca inculpatul nu se opune, cuantumul se poate modifica pana la inchiderea dezbaterilor.
Multumesc frumos!
Da, cuantumul despagubirilor se poate modifica dar va trebuie dovezi.
Constituirea ca parte civila se face pana la citirea actului de sesizare(partile trebuie sa fie legal citate ).
Dupa , aceasta posibilitate , in genere nu mai exista.
Nu aceeasi e situatia cand exista acordul inculpatului.
Si in acel moment procesul poate exista o stabilire a cuantumului despagubirilor datorate in vederea recuperarii prejudiciului cauzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituirea de parte civila in procesul penal jacqueline_k jacqueline_k Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, daca se poate. Pretentiile de despagubiri, rezultate dintr-un contract de transport, formulate printr-o cerere ... (vezi toată discuția)
Proces penal. accident de muncã marya67 marya67 Mai am si eu o intrebare . sotul meu a decedat in urma cu 2 ani si 6 luni,intr-un accident de munca.Firma unde era angajat ca macaragiu ,l-a inchiriat unei ... (vezi toată discuția)
Cerere daune ca parte civila in proces penal eu_craciun eu_craciun Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o problema. Imi trebuie aparator ales pentru a trimite o cerere prin care stipulez suma daunelor morale si ... (vezi toată discuția)