avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am un angajat pe care doresc sa îl concediez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am un angajat pe care doresc sa îl concediez

Am un angajat pe care doresc sa îl concediez pe motiv ca a încălcat confidențialitatea datelor la care are acces și are un comportament neadecvat, ba chiar hartuitor la adresa colegilor, inventând tot felul de situații care sa ii pună intr-o lumina proasta, atat pe ei cat și pe mine. Pana in prezent am discutat doar verbal, insa nu am scris niciun avertisment, dar mi-as dori sa incheiem colaborarea ieri daca se poate, deorece imi afecteaza compania si moralul celorlalti angajati. Cum este corect din punct de vedere legal sa procedez? Dacă decid sa invoc clauza restructurării și a reducerilor cheltuielilor cu salariile, ce urmări pot fi în afara faptului ca voi tine blocata acea pozitie timp de 12 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 7 Iunie 2022

Lexa1234 a scris:

.... ce urmări pot fi în afara faptului ca voi tine blocata acea pozitie timp de 12 luni?


De unde ati scos asa ceva ???
Asta mi-a comunicat contabilul, și tocmai din acest motiv ma aflu pe acest portal pentru ca nu sunt convinsa de veridicitatea informațiilor.

Cornel Vasile a scris:


Lexa1234 a scris:

.... ce urmări pot fi în afara faptului ca voi tine blocata acea pozitie timp de 12 luni?


De unde ati scos asa ceva ???


Depinde si de ce va decide instanta in cazul in care se va constata decizia de concediere ( admitere sau respingere) ... perioada de 12 luni nu a fost si nu este mentionata in legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale legala de a refuza colaborarea cu un coleg? Bia2 Bia2 Buna seara, Exista o cale legala prin care pot refuza sa lucrez cu un coleg la un anumit proiect? Acest coleg nu cunoaste procedurile dupa care lucram; nu ... (vezi toată discuția)
Sanctionare pentru "refuzul de a ramane peste program" Chipi Chipi Buna ziua, Lucrez la o agentie de Marketing cu functia de asistent manager. Jobul meu implica si munca de teren insa la momentul angajarii nu am convenit ... (vezi toată discuția)
Problema medicala cris2279 cris2279 De cateva zile un salariat are o problema medicala, cu consecinte in comportament dar si profesional (productivitate scazuta). Cum il putem convinge sa mearga ... (vezi toată discuția)