avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata redimensionare conducta de gaz in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata redimensionare conducta de gaz in bloc

Buna ziua , locuiesc intr-un bloc de 4 etaje in care 5 proprietari au centrala pe gaz proprie in apartament.In urma cu 3 saptamani unul dintre vecini a cerut acordul pt bransare necesar pt instalarea unei centrale in apartament !Acum vine sa ne spuna ca furnizorul cere redimensionarea conductei si ca noi toti ( si cei care avem deja centrala de mai multi ani si cei care nu au in prezent) suntem obligati sa participam la plata ! Va rog sa imi comunicati daca exista undeva stipulat in lege asa ceva ( repet ,5 apartamente avem centrala de mai multi ani )
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:04, 7 Iunie 2022
E obligatoriu. Nu se admit mai multe conducte în condominiul respectiv. Normele tehnice ANRE prevăd asta.
exista deja o conducta la care sunt racordate 5 apartamente, cel care se racordeaza acum este al 6 lea iar teava este trasa pana la et 3 , deci el poate fara probleme sa se intepe in ea. Problema este ca i se cere pt bransare sa faca si redimensionarea ( aceasta dorind ca plata sa se faca de catre toti proprietarii si cei care au centrale si cei care sunt racordati la sistemul cenralizat de termoficare ) Este de fapt o noua gaselniza a celor de la eon gaz de a incasa niste bani necuveniti ! ( de fapt este ceva mai nou si vrea sa stiu daca este legal sau nu )
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
carmevera, utilizator
Cereți furnizorului să vă dea în scris temeiul legal al cererii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am la un bloc o situatie asemanatoare. 3 au teava si alti 10 vor sa se branseze!
Cei 10 platesc noua teava , la care vor fi bransati, fara bani, si cei 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare bransament teava gaz comanmari comanmari Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul ... (vezi toată discuția)
Conectare ct la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 buna ziua, ... sharpwhite sharpwhite Conectare CT la teava veche (comuna) de gaz de 1/2 Buna ziua, Va rog sa ma ma lamuriti in urmatoarea problema. Acum cca. 2 ani in urma, un vecin de la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de semnăturile a 17 vecini ca să-mi pun centrală de apartament. cât valorează o semnătură, este posibil să-mi ceară 2-300 de lei fiecare? elenna9 elenna9 ziua, am si eu o nelamurire, Am cumparat un apartament pe numele fiicei mele, minor de 12 ani, bani mosteniti in urma decesului tatalui, ceea ce implica si ... (vezi toată discuția)