avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am primit o amendă de circulație în 2016 aprilie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am primit o amendă de circulație în 2016 aprilie ...

Bună ziua!
Am primit o amendă de circulație în 2016 aprilie
Nu mai ştiu dacă am plătit o sau nu!
Acuma îmi vine amenda în 2022
Că să o.plătesc
Întrebarea mea este ca sunt obligat să o plătesc?
După cum am citit-o după 5 ani pierde statul , dreptul , de a recuperaa
Vâ mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:13, 8 Iunie 2022
Nu au trecut cei 5 ani. Încep de la 1 ianuarie 2017.

latka a scris:

Nu au trecut cei 5 ani. Încep de la 1 ianuarie 2017.

Termenul de prescriere este de 5 ani incepand cu data de 1 ianuarie 2017. Incepand cu data de 1 ianuarie 2022 amenda este prescrisa. (Cei 5 ani la care se refera prescriptia amenzii sunt 2017, 2018, 2019, 2020 si 2021)
ing Ioan Ciobanu
Greșeală de aritmetica. :)
Mea culpa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere impozit teren SorinaM1234567 SorinaM1234567 Bună ziua! Aș avea nevoie de ajutor cu următoarea speță; Impozitul pe terenuri pentru anul fiscal 2016 cand are termen de prescriere? Am observat ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am o problemă foarte mare. lucrez de 7 ani la un ... mugurel84 mugurel84 Bună seara. Am o problemă foarte mare. Lucrez de 7 ani la un SRL. Primii 4 ani am lucrat part-time dar din 2019 am fost angajat cu normă întreagă 8 ... (vezi toată discuția)
Despagubire accident Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: O ruda de-a mea a avut un accident de circulatie (cu alta masina) in urma caruia si-a avariat ... (vezi toată discuția)