avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Termen de prescriere impozit teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Termen de prescriere impozit teren

Bună ziua!

Aș avea nevoie de ajutor cu următoarea speță;

Impozitul pe terenuri pentru anul fiscal 2016 cand are termen de prescriere?
Am observat in CPF, la art. 110, ca dreptul organului de a stabili creanta fiscala pentru anul 2016 este de 5 ani. Reiese faptul ca data de 1 ianuarie 2017 este data de inceput si 1 ianuarie 2022 este data implinirii prescriptiei de a stabili creanta fiscala.

Intrebarea mea este: de la ce data calculez termenul de prescriere de a cere executarea silita de 5 ani prevazut la art. 215 CPF, si care ar fi termenul de implinire ?
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:57, 3 Februarie 2023
Termenul de prescriptie al creantei fiscale este de 5 ani, asa cum l-ati calculat anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru chirii ghiurymax ghiurymax Unchiul meu a decedat în luna august,el realiza venituri dintr-o chirie din anul 2008 fiind cu toate plățile la zi pînă azi , pentru eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Prescriptia creantei bugetare atrage si prescriptia majorarilor de intarziere? mariusstoican mariusstoican Am o datorie la bugetul local reprezentand neachitarea impozitului pe teren pe o perioada de 8 ani. Din calculele facute de mine rezulta ca datoria bugetara pe ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala pentru cas 2013 primita in octombrie 2018, pfa-ul radiat din martie 2017 popic75 popic75 Tocmai am primit Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 pe CNP-ul personal., PFA-ul pe care functionam in 2013 a fost radiat in martie 2017. Intre timp, ... (vezi toată discuția)