avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare! Suntem 2 frati si parintii au decedat,mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare! Suntem 2 frati si parintii au decedat,mama de 1,5 ani ...

Salutare!
Suntem 2 frati si parintii au decedat,mama de 1,5 ani si tata de 4 luni.
Sora mea sustine ca a primit mostenire /donatie apartamentul de la parinti.
In cazul in care chiar asa e,eu mai pot primi vreo cota parte din acel apartament sau ii revine ei tot si mie nimic?
Sunt sanse de castig in caz de are ea acel act de donatie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:11, 13 Iunie 2022
În termen de 3 ani de la decesul părinților și dacă donația este excesiva (adica nu mai exista alte bunuri lasate de parinti), puteți solicita reductiunea donației.
Rezerva dvs succesorala este de 1/4.
Reductiunea donației poate fi făcută în natura sau prin echivalent bănesc.
Cum un apartament nu poate fi împărțit fizic, reductiunea se va concretiza în primirea de la soră a unei sume de bani, reprezentând rezerva dvs succesorala.
Contractul de donație va rămâne valabil, iar suma va fi stabilita de instanță, în funcție de evaluarea apartamentului.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului unui mostenitor rezervatar prin donatia intregii averi catre alt rezervatar tolanita tolanita Buna ziua, as dori , va rog ,sa imi sugerati o cale (sau mai multe) de atac pentru un ACT DE DONATIE CU SCUTIRE DE RAPORT SI CU CLAUZE DE INTRETINERE, facut ... (vezi toată discuția)
Donatie! Daniel1900 Daniel1900 Suntem 3 surori iar tatal nostru ia lasat donatie apartamentul ei! Acolo scrie ca noi doua suntem mostenitoare rezervatare! Intrebare e simpla:Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare /cumpărare Georgiana200 Georgiana200 Bună seara. Tatăl mei i-a făcut contract de vanzare /cumpărare fratelui meu fără ca eu sa știu. Doar ca cea au scris în contract nu este nimic ... (vezi toată discuția)