avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas pe 6 luni
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas pe 6 luni

-Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare

- pana la pensie anticipata mai am nevoie de 3 ani
-am incheiat cu casa de pensii contract de asigurare
-sotul a murit
- am dreptul la pensie de urmas pe 6 luni
-contractul de asigurare poate decurge incontinuare- adica sa se constituie venit asigurat si vechime la pensie?
-intrebarea e :daca am dreptul la ambele: adica sa beneficiez de pensie de urmas pe 6 luni si sa platesc incontinuare pentru a mi se sti ca venit asigurat si vechime la pensie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:27, 17 Ianuarie 2010
simionnicolae a scris:

-Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare

- pana la pensie anticipata mai am nevoie de 3 ani
-am incheiat cu casa de pensii contract de asigurare
-sotul a murit
- am dreptul la pensie de urmas pe 6 luni
-contractul de asigurare poate decurge incontinuare- adica sa se constituie venit asigurat si vechime la pensie?
-intrebarea e :daca am dreptul la ambele: adica sa beneficiez de pensie de urmas pe 6 luni si sa platesc incontinuare pentru a mi se sti ca venit asigurat si vechime la pensie?
Multumesc

1. Legea 19/2000 nu interzice ca dvs., beneficiara a pensiei de urmas, sa incheiati un contract de asigurare cu Casa de Pensii.
2. Ati fost cumva la Casa de Pensii si v-au zis sa suspendati contractul de asigurare?
problema mea este daca suma pt care am contract de asigurare constituie vechime si suma contributiva pentru pensia mea daca in acest timp beneficiez de pensie de urmas pe 6 luni
Pai, asta v-am raspuns si eu mai sus:
1. Legea 19/2000 nu interzice ca dvs., beneficiara a pensiei de urmas, sa incheiati un contract de asigurare cu Casa de Pensii.

Perioada cat cotizati pe baza de contract de asigurare constituie stagiu de cotizare (vechime), chiar daca aveti o pensie de urmas pentru 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime la acordarea de salarii compensatorii aura 48 aura 48 Bună, Întrebarea mea este următoarea : dacă la disponibilizarea cu acordul părţilor primesc salarii compensatorii şi nu beneficiez de şomaj ... (vezi toată discuția)
Pensie soriancagoro soriancagoro Buna ziua, Revin cu intrebarea mea (si mai adaug :)) inca 2) cu rugamintea sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde In conditiile in care un angajat sau un ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva razvanclaudiu razvanclaudiu buna ziua am si eu o nedumerire mama mea are 59 de ani si 20 de ani in cartea de munca am inteles ca se poate sa isi plateasca retroactiv anii lipsa ... (vezi toată discuția)